Jos Tinder ei kiinnosta, mistä kumppanin voi löytää? Deittiasiantuntija muistuttaa: "Ei ehkä kannata tuhlata aikaa tyyppiin, joka..."

Mistä Se Oikea löytyy? Käsikirja opastaa rakkauden metsästäjiä 8:43
KATSO MYÖS VIDEO: Tiina Svensk kirjoitti oppaan rakkautta etsiville!

Tinderiin tai baareihin väsyneelle deittailijalle voi tulla mieleen kysymys, mistä seuraa oikein löytäisi. Seksuaalikasvattaja Tiina Svensk antaa vinkkejä tähän tilanteeseen. 

Moni etsii seuraa Tinderistä tai baarista. Mutta mitä tehdä, jos kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei oikein kiinnosta? Kysyimme asiaa seksuaalikasvattaja Tiina Svenskiltä, jonka kirjoittama "Deittailijan käsikirja" julkaistiin syyskuussa. Yllä olevalla videolla hän kertoo deittioppaastaan enemmän!

Tutustu kavereiden kavereihin

Svensk toteaa aivan aluksi, että baarissa tai Tinderissä on täysin hyväksyttävää olla, jos niin tahtoo. Siinä ei ole mitään väärää.

Toisaalta kumppanin voi löytää muutakin kautta. Svensk muistuttaa, että ihmiset tapaavat toisiaan edelleenkin aika paljon sosiaalisten verkostojensa kautta. Tuttavien, ystävien, harrastusten tai projektien kautta on mahdollista tavata uusia tyyppejä.

Kannattaa olla silmät auki omassa elämässä, hän vinkkaa.

Yksi vaihtoehto voisi olla sekin, että menee tekemään itseään kiinnostavia aktiviteetteja, joita kenties haluaisi tehdä kumppaninkin kanssa. Siten saattaa ehkä kohdata samanhenkisen ihmisen.

Jos harmittaa, pidä taukoa deittailusta

Jos deittisovellusten käyttö kismittää, Svensk suosittelee pitämään niistä taukoa. Treffailun kannalta olennaista on myös osata antaa deittailuturhautumisen ja -väsymyksen oikeasti tuntua. Siten se menee myös aikanaan ohi.

Ketään ei palvele se, jos hampaat irvessä deittailet, koska sitten alat projisoimaan viattomiin ihmisiin joitain asioita, koska sinua ärsyttää, vaikka he eivät ole tehneet mitään.

Pidä taukoa, jos päällä on akuutti syvä epätoivon alho. Elämässä on muutakin kuin deittailu.

Tinder ei ole ainoa deittisovellus

Kun tunnet olevasi valmis hyppäämään takaisin satulaan, lataa jokin muu deittisovellus. Tinderin lisäksi löytyy esimerkiksi Bumble, Hinge ja OkCupid.

Joissain muissa sovelluksissa, kuten Bumblessa, kerrotaan itsestä hieman kuvia enemmän. Ne voivat olla vähän vähemmän ulkonäkökeskeisiä.

Toki niidenkin toimintaa ohjaa algoritmi, mutta ehkä se voisi antaa erilaisen kokemuksen siitä, millaista deittailu voi olla, Svensk miettii.

Mieti, mitä oikeasti haluat

Svensk suosittelee jokaista myös tutkistelemaan omia toiveita. Mitä oikeastaan haet deittailulta? Toivotunlaisen seuran löytymistä voi auttaa paljon se, että tiedostaa todelliset toiveensa.

Lisäksi kannattaa tarkastella myös omaa mennyttä deittailuhistoriaa. Onko toimintasi ollut linjassa sen kanssa, mitä toivot?

Jos haet pitkää parisuhdetta, ei ehkä kannata tuhlata aikaa tyyppiin, joka tekstaa sulle lauantaiyönä, että mitä sä teet, hän havainnollistaa.

Sattumallakin sormensa pelissä

Toisaalta on myös niin, että deittailu ja ihmisten kohtaaminen on tietyllä tapaa arpapeliä. Svenskin mukaan tämä saattaa unohtua, koska elämme hyvin individualistisessa yhteiskunnassa ja ajassa, jossa ajatellaan, että jos vain teen tarpeeksi, onnistun ja minut palkitaan. 

Palkinnon eli tässä tapauksessa kumppanin löytyminen on hirvittävän paljon myös sattuman varassa.

Ihmissuhteet eivät ole suorite, jossa voisit tehdä tarvittavat asiat ja sitten lopussa tulisi palkinto. 

Sattumanvaraisuus on siis vain pakko hyväksyä, mutta se ei ole välttämättä vain huono asia.

Se tekee siitä [deittailusta] ehkä kestävämpää ja poistaa paineita, kun ymmärtää, että kaikki ei ole kuitenkaan omilla harteilla.

Lue myös:

    Uusimmat