Pitääkö miehen tarjota ensitreffeillä? Lukijaraati uskoo aikojen muuttuneen: "Ei nykynainen oleta, että mies maksaa"

Kun rakkaus rakoilee rahan takia – mitä on taloudellinen väkivalta? 8:37
KATSO MYÖS VIDEO: Kun rakkaus rakoilee rahan takia – mitä on taloudellinen väkivalta?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Sovittiin yhden kiinnostavan tyypin kanssa, että tavataan. Ollaan menossa kahville. Minulla on ollut viime aikoina vähän tiukkaa rahan suhteen ja mietin, että olettaakohan hän, että minä maksan. En haluaisi olla tökerökään, mutta toivoisin hänen maksavan omat kahvinsa. Mitä mieltä te olette, pitääkö miehen tarjota ensitreffeillä? Entä onko tarjoamisesta kieltäytyminen hänelle merkki siitä, että minua ei kiinnosta? Sellaista signaalia en haluaisi antaa." kysyy nimimerkki Rahaton reffailija.

Näin raati vastasi

"Ei nykynainen oleta, että mies maksaa. Yleensä haluaa maksaa itse. Ja en jaksa uskoa, että kenenkään mielestä maksamatta jättäminen olisi jotenkin osoitus siitä, ettei kiinnosta. Se, että sovittiin menemisestä, on itsessään kiinnostuksen osoitus."
– Mies, 34, naimisissa

"Ole rehellinen. Kerro, että mielelläsi olisit tarjonnut, mutta tämän hetkisen tilanteen takia et juuri nyt pysty. Uskon, että treffikumppani arvostaa avoimuutta."
– Nainen, 24, naimisissa

"Itse naisena en ole koskaan kahvilatreffeillä olettanut miehen tarjoavan. Eikä ole koskaan tarjonnutkaan. Myöhemmin yksi vähän varautuneesti kyseli, että oletinko, että hän olisi tarjonnut. No, en tietenkään. Suomalainen maksaa kahvinsa itse."
– Nainen, 21, parisuhteessa

"Ei ole ongelma, jos mies ei maksa. MUTTA ongelma on se, että miehellä ei ole varaa maksaa. En itse lähtisi parisuhteeseen henkilön kanssa, joka ei osaa huolehtia taloudestaan. Aina on oltava varaa kahviin."
– Nainen, 40, avioliitossa

"Nykyään sanotaan, ettei voi ostaa koiraa, jos ei ole maksaa siitä kohtuutonta hintaa, kun se on merkki siitä, ettei ole varaa sitä elättääkään. Käypä samaan juttuun, miksi lähdet kahville, jos ei ole varaa edes sitä maksaa. Menisitte vaikka kävelylle."
– Nainen, 56, avioliitossa

"Olen aina maksanut itse, jos mies ei etukäteen sano selkeästi, että maksaa. Anna naisen mennä ensimmäisenä jonoon, niin ehkä hän maksaa omansa ihan huomaamattaan."
– Nainen, 50, sinkku

"Jos sinulla ei ole varaa kahvikuppiin, unohda koko juttu."
– Mies, 35, parisuhteessa

"Onhan se ihanaa, jos toinen tarjoaa. Sitä ei kuitenkaan pitäisi ottaa itsestään selvänä tai loukkaantua, jos toinen toivoo, että maksat oman puolesi."
– Nainen, 22, parisuhteessa

"Mielestäni on hieman vanhanaikaista olettaa, että mies maksaa treffeillä. Jos kummatkin maksaa omat kahvit ja teillä juttu luistaa, en usko, että tuosta mitään vaikutelmaa saisi, ettet olisi kiinnostunut."
– Nainen, 29, avoliitossa

"Vain treffikumppanisi tietää, miten hän suhtautuu siihen, jos et kahveja tarjoa. Joillekin se on edelleen turn off, jos mies ei tarjoa treffeillä, mutta ei kaikki sitä oleta. On oikeita ja vääriä tapoja ilmaista, että kumpikin voisi maksaa omat kahvinsa."
– Nainen, 40, sinkku

"Ei pidä tänä päivänä tarjota."
– Mies, 61, parisuhteessa

"Kohteliastahan se tietysti on tarjota, mutta nykyaikana mielestäni kumpikin maksaa omansa, jos ei ole ollut nimenomaan puhetta, että mennään kahville, minä tarjoan."
– Mies, 37, naimisissa

"Mies maksaa ensitreffeillä. Piste. Voit valita halvan paikan tai jättää oman pullan ostamatta, mutta varaudu maksamaan naisen kahvi ja pulla valittamatta. Maksaminen ei siihen lopu eli jos et pysty yksiä kahveja maksamaan, unohda koko juttu."
– Mies, 60, naimisissa

"Jotkut odottaa miehen maksavan, toiset maksavat omansa. Et voi tietää, mitä hän suunnittelee, joten varaudu pahimpaan, sinulla on vielä hetki aikaa säästää, jotta voit tarjota, jos tilanne sitä vaatii. Kyse on kahvista ja pullasta, joten ehkä onnistut."
– Mies, 49, parisuhteessa

"Se maksaa, kumpi pyytää"
– Nainen, 71, leski

"Mielestäni lähtökohtaisesti ihminen maksaa aina itsensä. Tarjoaminen voi olla kiva yllätys, mutta ei koskaan oletus – sukupuolesta riippumatta."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Molemmat voivat maksaa omat kahvinsa. Itse arvostaisin rohkeutta olla rehellinen siinäkin asiassa. Kiinnostuksen voi osoittaa muuten, esimerkiksi pyytämällä seuraaville treffeille."
– Nainen, 40, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

 

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat