"Jos haluat parhaita tuloksia makuuhuoneessa..." – puristustesti paljasti jotakin miehistä

Kolmen minuutin voimainkoitos lisäsi miesten reaktioita seksuaalisiin kuviin.

Vain kolmen minuutin fyysinen rasitus näyttäisi kiihdyttävän miehen reaktiota eroottisiin materiaaleihin. Tutkimuksen mukaan lyhyt rasittuminen lisäsi miehen kehollista vastetta seksuaalisiin kuviin, kertoo IFLScience.

Tutkimus julkaistiin Psychophysiology-lehdessä. Tutkimus oli melkoi pienimuotoinen, minkä lisäksi mukana oli vain miehiä. Osanottajille myös tarjottiin 20 euron rahallinen kompensaatio osallistumisesta.

40 miestä kävi läpi kolmen minuutin puristustestin

Trierin yliopiston tutkimuksessa keskityttiin sympaattiseen hermostoon, joka aktivoituu stressistä tai kiihottumisesta. Ennen tutkimusta ei saanut treenata tai juoda alkoholia tai kofeiinijuomia.

Saksalaistestissä 40 miestä kävi läpi kolmen minuutin isometrisen puristustestin. Isometristä harjoittelua kutsutaan toisinaan myös staatiseksi; sen aikana nivelet eivät liiku eivätkä lihakset pitene. 

Puristuskokeen jälkeen miehet katselivat 96 kuvaa, joista osa oli seksuaalissävytteisiä. Kuvien katselun aikana koehenkilöiltä mitattiin erilaisia arvoja, kuten sykettä ja pupillien reaktioita.

Testin tehneillä voimakkaampi vaste seksuaalisiin kuviin

Tulosten mukaan niillä miehillä, jotka olivat tehneet pienen puristustreenin, vaste seksuaalisiin kuviin oli voimakkaampi. Vaste muihin kuviin pysyi samana.

Tutkijoiden mukaan löydös vihjaa, että "seksuaaliset prosessit" voisivat tehostua lyhyenkin fyysisen harjoitteen jälkeen.

– Jos haluat parhaita tuloksia makuuhuoneessa, saattaa olla aika lähteä pumpille, IFLScience veisteli.

Katso myös: Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin?

Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin? 4:21
Tietääkö mies, koska nainen saa orgasmin? Asiantuntija vastaa.

Lue myös:

    Uusimmat