Mainos

Jorma Kaimiosta WSOY:n toimitusjohtaja

Sanoma-WSOY:n hallitus on nimittänyt tästä päivästä lähtien WSOY:n toimitusjohtajaksi filosofian tohtori Jorma Kaimion. Kaimio on toiminut WSOY:n kirjallisena johtajana ja varatoimitusjohtajana vuodesta 1991.

Kaimio on hoitanut myös yhtymän toimitusjohtajan tehtäviä entisen pääjohtajan Antero Siljolan erottua tehtävästään. Siljola joutui eroamaan pääjohtajan ja Sanoma-WSOY:n toimitusjohtajan sijaisen tehtävistä heinäkuussa, kun hänet oli tuomittu oikeudessa sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Siljola luopui samalla paikastaan näiden yhtiöiden ja niiden tytäryhtiöiden hallituksissa. Oikeus tuomitsi Siljolan 120 päiväsakon rangaistukseen eli maksamaan yhteensä 125 520 markkaa.

Uusi toimitusjohtaja Kaimio siirtyi WSOY:n palvelukseen vuonna 1990 Akateemisen Kirjakaupan johtajan tehtävästä. Sitä ennen hän oli tutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa, missä hän on vuodesta 1972 ollut klassillisen filologian dosentti. Kaimion tilalle WSOY:n kirjalliseksi johtajaksi nousee Touko Siltala, joka on toiminut WSOY:ssä aiemmin kustannustoimittajana, mainospäällikkönä, Uudet Kirjat -kerhon johtajana ja viimeksi kotimaisen kaunokirjallisuuden kustantajana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.