Mainos

Jopa 15 000 taloutta sähköttä Itä-Suomessa

Kova tuuli on kaatanut puita linjoille ja katkonut sähköjä laajalla alueella Itä-Suomessa. Sähköttä on arviolta 15 000 taloutta eri puolilla Pohjois-Karjalaa ja Savoa.

Eniten vikoja on Pohjois-Karjalan Sähkön alueella, jossa sähköt ovat poikki yli 8000 taloudelta. Etelä-Savossa sähköt ovat poikki yli 4000 taloudelta ja Pohjois-Savossa pariltatuhannelta.

Etelä-Savossa toimivasta Suur-Savon Sähköstä kerrotaan, että vikoja ilmaantunee lisää aina iltaan saakka eli niin kauan kuin kovan puuskittaisen tuulen arvioidaan jatkuvan.

Savon Voiman alueella Pohjois-Savossa tuuli on repinyt irti myös kattoja ja irrottanut veneitä laitureista. Puita on kaatunut lisäksi teille eri puolilla Itä-Suomea.

Myrskytuulten aiheuttamat sähkökatkot alkavat hellittää eteläisessä Suomessa. Katkoksista kärsitään vielä Keski-Suomessa ja itäisessä sekä pohjoisessa Suomessa.

Keski-Suomessa Vattenfallin verkkoalueella ilman virtaa on reilut kaksituhatta taloutta ja Hämeessä ja Pirkanmaalla toistatuhatta. Fortumin alueella Pohjois-Suomessa sähköttä on noin 1200 taloutta, joista valtaosa on Pudasjärvellä.

Länsi-Suomessa tilanne helpottaa

Syysmyräkkä on hiljentynyt Länsi-Suomessa, vaikka tuuli voi edelleen olla navakkaa.

Vattenfall on korjannut katkenneita linjoja jakelualueellaan. Ennen kolmea oli Länsi-Suomessa enää alle 2000 asiakasta vailla sähköjä, kun heitä vielä puolelta päivin oli monta kertaa enemmän. Iltaan mennessä pääosa isommista vioista saadaan korjattua, jonka jälkeen jatketaan pienjänniteverkkojen vikojen kanssa.

Laiva- ja tieliikenne sekaisin

Myrskytuulet ovat myös kaataneet puita ja haitanneet lauttaliikennettä. Ilmatieteenlaitos on varoittanut myrskystä Suomenlahdella ja Perämeren pohjoisosassa.

Pohjoisessa tieliikennettä haittaa lumisade, joka on kasannut sohjoa teille. Esimerkiksi Kainuussa on sattunut muutamia ulosajoja. Kolme ihmistä loukkaantui lievästi aamupäivällä, kun kaksi henkilöautoa ja pakettiauto törmäsivät viitostiellä Suomussalmella.

Katso meteorologi Visa Salojärven haastattelu

(MTV3 -STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.