Jon tutki deittailukulttuuria ja havaitsi ikävän ilmiön: "He aidosti uskoivat omaavansa kultaisen peniksen"

Onko jokaisella miehellä oikeasti joskus erektio-ongelmia? 2:33
Onko jokaisella miehellä erektio-ongelmia, ja minkä kokoinen on "normaali penis"? Seksuaaliterapeutti vastaa.

"Kultaisen peniksen sydrooma" viittaa ilmiöön, jossa kilpailua naisista on vähän.

"Kultaisen peniksen" omaavat miehet pilaavat deittailun, ilmoitti New York Post otsikossaan. "Kultaisen peniksen syndrooma" keräsi huomiota jo kesällä 2021.

Termi viittaa ilmiöön, jossa kilpailua naisista on vähän

Cosmopolitanin mukaan termin kehittivät Sarah Lawrence Collegen opiskelijat. Kyseisessä oppilaitoksessa opiskelijoista 75 prosenttia on naisia.

Kultaisen peniksen sydrooma viittaa ilmiöön, jossa kilpailua naisista on deittimarkkinoilla vähän, jolloin tilanne "menee miehillä päähän".

– Puhun siitä korostuneesta itsearvosta, siitä, että mies todella uskoo olevansa todellinen palkinto. Se voi saada hänet myös uskomaan, että hän voi deittaillessaan selvitä minimipanoksella, Cosmopolitanin toimittaja Taylor Andrews kuvailee.

Näin vääristynyt sukupuolijakauma vaikuttaa

Ilmiön tiimoilta otsikoihin on noussut myös Jon Birger, joka havaitsi sen tutkiessaan jenkkisinkkujen deittailua kirjaansa varten. Matkustaessaan ympäri Yhdysvaltoja mies paitsi vieraili Sarah Lawrence Collegessa, myös huomasi, että vääristynyt sukupuolijakauma vaikutti miesten itsetuntoon.

– He aidosti uskoivat omaavansa kultaisen peniksen, Jon kuvaa.

Jonin mukaan opiskelijamiehissä ei välttämättä ollut mitään erityistä – he vain sattuivat opiskelemaan oppilaitoksessa, jossa on runsaasti naisopiskelijoita. Tämä aiheutti miehille paisuneen itsetunnon deittimarkkinoilla.

"Haastattelin useita miehiä, jotka jatkoivat tämän epätasapainon käyttämistä hyväksi"

Vaikka havainto itsessään ei tarkoita mitään, vakavaa suhdetta etsivälle naiselle se voi olla huono uutinen: kun tarjontaa on valtavasti, kiusaus olla sitoutumatta voi olla miehelle suuri. Toisaalta valintojen runsaus varmistaa sen, että deittiseuraa on tarjolla, yritti mies parhaansa tai ei.

Haastattelussaan Mel-lehdelle Jon kertoi säännön pätevän osittain myös opiskeluajan jälkeen, sillä esimerkiksi New Yorkin Manhattanilla koulutettuja heterosinkkunaisia on enemmän kuin miehiä.

– Haastattelin useita miehiä, jotka jatkoivat tämän epätasapainon käyttämistä hyväksi, hän kuvaa.

Hupsu termi peittää huolestuttavaa ilmiötä?

Somessa ilmiöstä on kuitenkin löydetty myös muunlaisia, huolestuttavia puolia. Moni keskustelija piti omituisena sitä, että otsikoissa keskityttiin peniksiin, kun oikea ongelma on miesten opiskelu.

– Tämän täytyy olla typerin asia ikinä. Miehet eivät mene korkeakouluun, ja teidän huolenne on, etteivät naisopiskelijat saa huipputason penistä? Shane Andrew ihmettelee Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat