Mainos

Jololle vihdoin toimitettu apua

Filippiineillä panttivankeina oleville länsimaalaisille on ensimmäisen kerran yli kolmeen viikkoon saatu toimitettua avustustarvikkeita ja omaisten kirjeitä.

Sen sijaan kansainvälinen lääkäriryhmä ei päässyt länsimaisten panttivankien luo Jolon saarelle. Ryhmän suomalainen psykologi Pirkko Lahti on palannut Suomeen tänään. Lahti sanoo, että psykologisesti tilanne alkaa olla kestämätön.

Filippiinien hallituksen lähetti kertoi, että panttivangit näyttivät suhteellisen hyväkuntoisilta. Hän otti panttivangeista myös valokuvia.

Ryhmä malesialaisia ja filippiiniläisiä lääkäreitä on tavannut tänään sissien pitämät aasialaiset panttivangit. Kahdeksaa malesialaista ja kahta filippiiniläistä panttivankia on yli kaksi viikkoa pidetty eri paikassa kuin kymmentä länsimaista panttivankia.

-Kuntomme ja lääkevarastomme ovat riittävät, mutta aina silloin tällöin joku sairastuu, sanoi äänitetyssä viestissä Fong Yin Ken, toinen malesialaisista panttivangeista. Lauantaina sissit vapauttivat malesialaisen vangin ilmoittaen vapautuksen olevan hyväntahdonele. Abu Sayyafilla on Jolon saarella Etelä-Filippiineillä nyt 20 panttivankia, joista kaksi on suomalaisia.

Vaatimus vapautuksesta

Abu Sayyafin johtajiin kuuluva Galib Andang antoi lääkäriryhmän mukaan nauhoitetun viestin, jossa hän vaati malesialaisessa vankilassa olevan miehen vapauttamista.

Viestissä ei kuitenkaan esitetty, että miehen vapauttaminen johtaisi panttivankien vapauttamiseen. Heti ei myöskään ollut selvillä, kuka vapautettavaksi vaadittu 85-vuotias filippiiniläinen Mohamed Aklam on eikä miksi hän on vangittuna.


MTV3 - STT

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.