Mainos

Jolo: Kolme malesialaista pian vapaaksi

Kolme malesialaista panttivankia vapautettaneen Jolon saarella sunnuntaina tai maanantaina, arvioi Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Robert Aventajado radiossa.

Aventajadon mukaan kukaan ei ole aikeissa maksaa lunnaita malesialaisten vapauttamiseksi. Monet paikalliset viranomaiset ovat sanoneet, että sieppaajille on maksettu suuria summia rahaa jo vapautetusta seitsemästä panttivangista. Aventajado sanoi kuitenkin, ettei Filippiinien hallitus ole maksanut eikä tule maksamaan lunnaita Abu Sayyaf -sisseille.

Saarella huhutaan uusista mahdollisista sieppauksista. Poliisi ja sotilaat pystyttivät tiesulkuja Jolon kaupunkiin vieville teille ja tarkastivat, ettei kulkuneuvoissa ollut aseita ja ettei Abu Sayyafin jäseniä pääsisi Jolon kaupunkiin. Ilmapiiriä saarella kuvailtiin jännittyneeksi. Kaksi lentokonetta lensi saaren yllä puolen tunnin ajan tarkoituksenaan painostaa sissejä.

-On olemassa suuri vaara, että täällä (Jolon kaupungissa) opiskelevia rikkaiden perheiden lapsia siepattaisiin, sanoi maakuntapoliisin päällikkö Candido Casimiro. Paikalliset ja ulkomaiset toimittajat, jotka myös voivat olla vaarassa tulla siepatuiksi, ovat lähteneet alueelta armeijan ilmoitettua, ettei se voi taata toimittajien turvallisuutta. Jolon kaupungin poliisipäällikkö on kieltänyt muiden kuin hallituksen turvallisuusjoukkoja käyttämästä maastopukuja.

Panttivankikriisi alkoi huhtikuun 23. päivänä, kun islamistiryhmä Abu Sayyaf sieppasi 21 ulkomaalaista ja filippiiniläistä malesialaisesta turistikohteesta.

(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.