Joko tiesit tästä? Tämä iPhone-niksi "lukitsee" kosketusnäytön, kun lapsi haluaa käyttää puhelintasi

iPhone-niksi"lukitsee"kosketusnäytön, kun lapsi haluaa käyttää puhelintasi 0:23
Ohjattu käyttö -ominaisuus iPhonessa estää lasta kokeilemasta kaikkia sovelluksia, vaikka puhelin joutuisi uteliaiden pikku kätösten uhriksi.

Ohjattu käyttö -ominaisuus iPhonessa estää lasta kokeilemasta kaikkia sovelluksia, vaikka puhelin joutuisi uteliaiden pikku kätösten uhriksi.

Jos lapsesi rakastaa leikkiä puhelimellasi, tämä vinkki on sinulle! Netissä on jo vuosia kiertänyt "äitiniksi", jolla puhelimen voi lukita lapselle sopivaan sovellukseen, kertoo Kidspot

Ohjattu käyttö "lukitsee" sovelluksen

Ohjattu käyttö -ominaisuus iPhonessa mahdollistaa näytön lukittumisen niin, että puhelimella voi käyttää vain sovellusta, joka sillä hetkellä on auki. Ominaisuus siis rajoittaa iPhonen väliaikaisesti vain yhteen sovellukseen. Samalla voi esimerkiski rajoittaa, kauanko sovellusta saa käyttää, tai poistaa käytöstä näytön joitain alueita, jotta niitä ei esimerkiksi voi painaa. 

Ominaisuudesta pääsee eroon painamalla Koti-painiketta kolmesti ja antamalla sitten avauskoodin, joten ainakin pienen lapsen näpit tämä pitää tehokkaasti poissa vaikkapa sähköposteista.

Jos iPhonessa ei ole Koti-painiketta, paina sivupainiketta kolmesti.

Katso videolta perusohje ominaisuuden käyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja