Nyt on täydellinen aika kokata ruokaa kotimaisesta perunasta! Niksi täydelliseen perunamuusiin piilee perunagurun mukaan pottujen esivalmistelussa.
Videolla perunaguru Sanna Mansikkamäki kertoo, miksi pottua kannattaa syödä, ja miten syntyy täydellinen perunamuusi.
Kerroimme torstaina, miten pakastealtaan kalapuikoista saa valmistettua kotioloissa täydellisen rapsakoita. Kumpi onkaan parempi menetelmä, uunissa vai pannulla paistaminen? Kalapuikkojen kyljessä voi nautiskella vaikkapa perunamuusia. Kaupasta kannattaa nyt napata ostoskoriin kotimaista perunaa, sillä korona-ajan poikkeusolosuhteet ovat vaikuttaneet myös suomalaisiin viljeljijöihin ja elintarviketuottajiin.
Suosi kotimaista pottua
Satokausikalenterin kehittäjä Samuli Karjulan mukaan kotimainen peruna tarvitsee nyt kaikkien meidän apua.
– Suurin haaste tuottajille on nyt se, että suurtalouskeittiöt ja koulut ovat kiinni, ja niihin ei mene perunaa. Ruokakaupoista perunaa ostetaan kyllä normaalisti, mutta jos miettii kokonaiskulutusta, niin suurtalouskeittiöpuolelta tulee tuottajille iso kakku, Karjula totesi MTV:lle huhtikuussa.