Joko Kalle Rovanperä on mestariainesta? Latvala ja Ogier ottivat kantaa kuumaan kysymykseen

0:42
Kalle Rovanperä kommentoi toisen MM-rallivoittonsa jälkeen yhä kiihtyvää vauhtiaan

Kalle Rovanperä osoitti Kreikassa viikonloppuna, että pian 21 vuotta täyttävä suomalaistähti on kypsynyt jo potentiaaliseksi mestarikandidaatiksi rallin MM-sarjassa seuraavilla kausilla. 

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala korosti, että Rovanperä on löytänyt vauhdin kaikille alustoille, joten menestystä on lupaa odottaa lisää lähitulevaisuudessa. Rovanperä ajoi helmikuussa Rovaniemen lumirallissa toiseksi, oli Virossa ja Kreikassa soralla ykkönen sekä nappasi kolmannen sijan asvaltilta elokuussa Belgiassa.

– Kun pystyy ajamaan kovaa lumella, soralla ja asvaltilla, silloin on kokonaisvaltainen rallikuski. Kallella on nyt tarvittava suorituskyky kaikilla alustoilla, Latvala tähdensi.

Onko Rovanperä jo mestariainesta, Jari-Matti Latvala?

– Jos voittaa kaksi kisaa ensimmäisellä oikeasti täydellä kaudella WRC-auton ratissa, on kaikki elementit ainakin olemassa siihen, että voi tulla mestariksi. Kuten Sebastien (Ogier) kuitenkin tietää, mestaruuden voittaminen ei ole helppoa. Siihen vaaditaan myös hyvää onnea, Latvala sanoi.

– Mestaruuden voittamiseksi kaiken on loksahdettava paikoilleen. Kalle on nyt ottanut selvästi uuden stepin urallaan. Näemme varmasti lisää hienoja voittoja häneltä, mutta mennään askel askeleelta eteenpäin. Ei lyödä hänelle liikaa paineita.

Vielä tällä kaudella Ogier ottanee jo kahdeksannen MM-tittelin, mutta ensi vuonna ranskalaistähti ajaa vain osittaisen sesongin MM-sarjassa.

Silloin on mestarin paikka auki. Ogier muistuttaa, että Rovanperällä on vielä vuosia jäljellä tehdä urotekoja.

– Jo viime vuonna Kalle osoitti hienoa vauhtia ja potentiaalia. Hän kehittyy koko ajan, ja hän on tänä vuonna ollut kilpailukykyinen monissa ralleissa. Hattu pois päästä hänelle. Oli vaikuttavaa katsoa hänen pätkäaikojaan täällä. Voitto oli enemmän kuin ansaittu, Ogier hehkutti.

– Tavallaan näissä kysymyksissä ei ole järkeä. Me kaikki tiedämme, että vaatii paljon, jotta voittaa mestaruuden ja ralleja. Kalle on osoittanut, että voi voittaa missä vaan. On mielenkiintoista seurata hänen uraansa tulevaisuudessa.

Rallin MM-sarja jatkuu lokakuun alussa Rovanperän kotirallilla Jyväskylässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja