Jari-Matti Latvala arvioi Rovanperän tulevaisuutta moottoriurheilussa – "Uskon, että Kalle tekee jotain muutakin..."

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli onnensa kukkuloilla Kalle Rovanperän varmistettua ensimmäisen rallimestaruutensa sunnuntaina.

Latvala jahtasi vuosia kuljettajana maailmanmestaruutta, mutta tuurilainen ei siinä koskaan onnistunut. Latvalalle jäi kuskiuraltaan käteen kolme MM-sarjan hopeatilaa.

Tallipomona Latvala on seurannut läheltä Rovanperän nousua rallin uudeksi valtiaaksi.

– Tunteet ovat erittäin sekavat. Tekisi mieli itkeä, mutta enhän minä voi täällä itkeä. Tällä mestaruudella on valtava merkitys, Latvala tunnelmoi.

– Kun tämä tunne ja kihelmöinti purkautuvat, niin onhan se upeaa.

Marcus Grönholmin edellisestä suomalaisesta rallin maailmanmestaruudesta oli ehtinyt kulua lähes päivälleen 20 vuotta. Nyt Rovanperästä tuli historian nuorin mestari 22-vuotiaana.

– Olen erittäin onnellinen Kallen puolesta. Hän ravisti paineet itseltään, koko tiimiltä ja samalla kaikilta suomalaisilta. Kaikki suomalaismestarit ja rallifanit ovat odottaneet tätä, ja nyt se viimein tapahtui, Latvala sanoi.

Rovanperä nostettiin kautta aikain nuorimpana rallin MM-sarjan tehdastiimikuljettajaksi vuonna 2020, kun hän oli vasta 19-vuotias. Ensimmäinen palkintokorokepaikka tuli heti kauden toisessa osakilpailussa Ruotsissa Toyotalla ja avausvoitto kesällä 2021 Virossa.

Ennen kuluvaa kautta Latvala arvioi, että Rovanperä voisi ottaa mestaruuden aikaisintaan vuonna 2023. Mutta nuori suomalaiskuski murskasi nopeasti Latvalan ennusteen.

Tällä kaudella Rovanperä on ottanut yhteensä kuusi osakilpailuvoittoa.

– Ralliautoilu on muuttunut, sillä pojat tulevat nuorempana lajiin sisään. Uskon, että he myös lopettavat aiemmin. Kun lajin huipulle nousee tuossa iässä, en usko, että silloin on mukana enää 50-vuotiaana kuten Sebastien Loeb (nykyään 48-vuotias). Uskon, että Kalle tekee jotain muutakin myöhemmin, Latvala arveli.

Latvalan veikkaus saattaa hyvinkin pitää kutinsa. Rovanperä nimittäin kertoi jo ennen Uuden-Seelannin MM-rallia, että muutkin autourheilulajit kiehtovat.

– Radalla kilpaileminen on aina kiinnostanut minua. Haluaisin ajaa radalla jossain vaiheessa uraani. Voisin ajaa GT-kisoissa tai jossain vastaavassa, Rovanperä paljasti.

Viime vuosien aikana Rovanperä on kilpaillut rallin lisäksi myös driftingissä. Alkukesästä hän oli ensimmäistä kertaa mukana driftingin EM-osakilpailussa Irlannissa, missä hän teki välittömästi vaikutuksen lajin huippuihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja