”Kalle voi rikkoa lukuisia ennätyksiä, jos hän vain haluaa” – rallimestarilta isoja sanoja Rovanperästä

4:21
Kalle Rovanperä voi varmistaa mestaruuden Uudessa-Seelannissa – suomalainen maltillisena ennen kisaa

Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier on saanut seurata läheltä Kalle Rovanperän nousua rallimaailman huipulle.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rovanperä debytoi Toyotan WRC-tallissa ja rallin MM-sarjan pääluokassa kaudella 2020. Nuori suomalainen kiihdytti palkintokorokkeelle heti kauden toisessa osakilpailussa Ruotsissa, missä hän löi tallikaverinsa Ogierin viimeisellä erikoiskokeella ja nousi kisassa kolmanneksi.

Rovanperästä tuli samalla historian nuorin MM-rallissa palkintokorokkeelle yltänyt kuljettaja. Viime kaudella suomalaisesta tuli puolestaan kaikkien aikojen nuorin MM-osakilpailuvoittaja vain 20-vuotiaana.

Nyt Rovanperä on lähellä uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta.

– Kalle on äärimmäisen lahjakas. Ei ole ketään hänen kaltaistaan, joka olisi aloittanut ralliautolla ajamisen yhtä nuorena. Hän näytti potentiaalinsa ja nopeutensa heti ensimmäisenä vuotenaan MM-sarjan pääluokassa, ranskalaistähti Ogier kehui uusiseelantilaisella Spark Sportille.

– Hän on nuori, mutta samalla hyvin kypsä. Tällä kaudella hän on ollut loistava, vaikkakin kaksi edellistä rallia ovat olleet hänelle vaikeita. Mutta se kuuluu tämän lajin luonteeseen.

Seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Uudessa-Seelannissa. Rovanperällä on MM-sarjassa 53 pisteen etumatka Ott Tänakiin ennen kolmea viimeistä MM-rallia.

– Hänellä on niin tukeva johto, että hänellä on todella hyvä mahdollisuus tulla mestariksi. Ensimmäinen hyvä tilaisuus siihen on Uudessa-Seelannissa. Hän on ansainnut tämän, Ogier tähdensi.

Skottilegenda Colin McRae on vielä toistaiseksi historian nuorimpana rallin maailmanmestariksi yltänyt kuljettaja. McRae oli 27-vuotias saavuttaessaan ainoan MM-tittelinsä kaudella 1995. Tuon ennätyksen Rovanperä voi rikkoa jo viikonloppuna.

Eivätkä suomalaistähden ennätykset todennäköisesti jää siihen.

– Kallella on valoisa tulevaisuus edessään. Jos hän voi tulla maailmanmestariksi vain 22-vuotiaana, hän voi rikkoa vielä lukuisia ennätyksiä, jos hän vain haluaa, Ogier arvioi.

Uuden-Seelannin MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna Suomen aikaa. Suorat lähetykset jokaisesta erikoiskokeesta C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja