Sebastien Ogierilta tärkeä huomautus Kalle Rovanperästä – "Hän on tehnyt kaiken tarvittavan"

Kalle Rovanperä ottaa kolmen viikon kuluttua uuden askeleen ralliurallaan, kun hän starttaa ensimmäistä kertaa WRC-autolla rallin MM-osakilpailuun.

Monte Carlon MM-ralli käynnistää MM-kauden 23. tammikuuta. Vasta 19-vuotiaasta Rovanperästä tulee samalla historian nuorin tehdaskuljettaja MM-sarjan pääluokassa.

Rovanperä saa Toyotalla tallikaverikseen kuusinkertaisen maailmanmestarin Sebastien Ogierin. Ranskalaiskuljettaja huomauttaa, että Rovanperältä ei kannata odottaa liikoja tänä vuonna.

– Sitä on vaikea arvioida, mihin Kalle voi yltää ensimmäisellä kaudellaan. Meidän pitää antaa Kallelle aikaa oppia, Ogier alleviivaa.

Rovanperän uran kehitystä on seurattu tarkkaan rallipiireissä. WRC2 Pro -mestaruuden viime kaudella voittanut suomalaistoivo on tehnyt vaikutuksen myös Ogieriin.

– Hän on ansainnut paikan WRC-autosta. Hän on tehnyt kaiken tarvittavan alemmassa luokassa. Hänellä on rutkasti potentiaalia, joten on mielenkiintoista seurata, mitä hän pystyy tekemään, Ogier sanoo.

Ogier ajoi päättyneellä kaudella Citroenin tiimissä, jonka kanssa hänellä oli sopimus myös vuodesta 2020. Viime kaudella MM-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Ogier päätti kuitenkin liittyä Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan rallitiimiin.

– Tein vasta kauden loppupuolella päätöksen Toyotalle siirtymisestä. Minulle avautui mahdollisuus siinä vaiheessa, kun sain tietää, että Ott Tänak on lähdössä (Toyotalta Hyundaille). Tämä on meille mielenkiintoinen mahdollisuus päästä jälleen voittavaan autoon.

Citroen ilmoitti marraskuun lopussa vetäytyvänsä rallin MM-sarjasta. Ranskalaisvalmistaja kertoi päätöksen johtuneen siitä, että Ogier oli lähdössä tallista.

– Se ei ollut fiksuinta mahdollista viestintää Citroenilta, mutta minulla ei ole enää tarvetta kommentoida asiaa. Katson vain eteenpäin, en taaksepäin, Ogier toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat