Toyotan pääjohtaja paljasti: insinöörit pelastivat Suomesta käsin Kalle Rovanperän kilpailun

0:46
Jari-Matti Latvala esitti huiman ennustuksen kolmen viikon päästä ajettavaan Suomen MM-ralliin

Kalle Rovanperä ja Toyota Yaris WRC muodostivat sunnuntaina päättyneessä Kreikan MM-rallissa voittoisan yhdistelmän. Rovanperä ajoi rallin virheettömästi läpi yhtä lipsahdusta lukuun ottamatta, ja auto toimi moitteettomasti lähdöstä maaliin – kiitos tarkkasilmäisten insinöörien.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda on ollut tällä kaudella tämän tästä äänessä tallin tiedotteissa kilpailujen jälkeen. Tapana on, että Toyoda lausuu omat sanansa aina silloin, kun ralli päättyy Japanin kansallislauluun, ja Toyota on vienyt tällä kaudella nimiinsä seitsemän osakilpailua yhdeksästä.

Sunnuntaina japanilaispomo pääsi ylistämään toista kertaa Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen voittoisaa suoritusta.

– He ajoivat vahvasti läpi kilpailun, ja heidän suorituksensa Power Stagella oli upea. Kalle voitti Virossa kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana, ja sen jälkeen hän oli kolmas Belgiassa ja nyt ykkönen Kreikassa. Olen erittäin iloinen,  että hänestä on tullut niin luotettava kuljettaja. Hän ohitti jo isänsä ennätyksen voittamalla toisen MM-rallinsa. Onnittelut, Toyoda aloitti.

Tämän jälkeen Toyoda lausui kiitoksensa koko tallille ja korosti tiimityön merkitystä tässäkin voitossa. Erityisesti Toyoda nosti esiin Suomesta käsin toimineiden datainsinöörien toiminnan.

– Tällä kaudella, koronatilanteen vuoksi, osa insinööreistä pysyy Suomessa. He ovat yhä parempia tukemaan tallia etäältä käsin.

– Tämän rallin aikana Suomessa olleet datainsinöörit löysivät varhaisessa vaiheessa Kallen autosta ongelmia, ja tämä mahdollisti sen, että autokunta pystyi jatkamaan ilman, että ongelma muodostui vakavaksi.

Tekniset ongelmat maksoivat Kreikassa Rovanperän tallikaverille Elfyn Evansille mahdollisuuden taistella kärkisijoista. Evansin autoon iski perjantaina vaihteistovika, joka pudotti walesilaisen lähes viiden minuutin päähän kärjestä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja