Jokinen: Puhdistus-elokuva tuskin menestyy Amerikassa

Sofi Oksasen Puhdistus-romaanin pohjaavan elokuvan ohjannut Antti J. Jokinen ei usko elokuvan menestyvän Jenkeissä.

Puhdistus-elokuvan ensi-iltaa juhlittiin viime viikolla näyttävin menoin Tallinnassa ja ainakin Puhdistus-romaani on menestynyt näyttävästi myös maailmalla. MTV3.fi tiedusteli elokuvan lehdistötilaisuudessa ohjaajan mietteitä mahdollisesta tulevasta menestyksestä.

– Toivon, että elokuva tulee menestymään yhtä hyvin maailmalla kuin Puhdistus-kirja. Elokuva on taidemuotona sellainen, että sen on helpompi levittäytyä. Uskon, että nämä Euroopan maat ja Aasia, joissa kirja on menestynyt hyvin, niin siellä tulee sama tapahtumaan elokuvalle, Jokinen toteaa.

Toppuutellen menestykseen suhtautuva Jokinen ei kuitenkaan usko elokuvan lyövän läpi Amerikan mantereella.

– Tämä elokuva on tematiikaltaan ja historialtaan sellainen, etten heti usko, että tämä menee Amerikassa läpi. Ehkä jossain pienimuotoisissa piireissä, mutta kyllä olen luottavaisin mielin. Ensiksi pitää kuitenkin katsoa, että miten tämä pärjää täällä Suomessa. Tämä kaikki on kuitenkin liiketaloutta.

Jenkeissä opiskelleen Jokisen esikoiselokuva oli vuonna 2011 ilmestynyt Hollywood-leffa The Resident. Tulevaisuudessa ohjaaja toivoo tekevänsä töitä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

– Tietenkin haluan jatkaa Hollywood-töidenkin tekemistä. Mutta ideaalitilanteessa olisi niin, että vuoroin vieraissa. En missään nimessä halua lopettaa skandinaavisten elokuvien ohjaamista, tämä oli niin mukavaa. Tässä on kaksi erilaista monsteria, ja kummankin kanssa on kiva painia, Jokinen kuvailee.

Vaikka parhaillaan Jokisen pitää kiireisenä Puhdistus-elokuvan markkinoiminen, on miehellä jo seuraava projekti tiedossa. Uutta elokuvaa Jokinen aloittaa kuvaamaan ensi talvena. Tulevasta projektistaan Antti lupaa infota syksymmällä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat