Joka kolmas autoilija tekee mokan, joka voi käydä kalliiksi – älä ole yksi heistä

Ollin auton tuulilasiin pamahti kirkkaalta taivaalta kala: ”Tapaus on hyvin poikkeuksellinen” 0:31
Kivet ja nastat ovat hyvin tyypillisiä tuulilasivaurioiden aiheuttajia. Kalat vähän harvinaisempia. Videolla kerrotaan Ollin autolle sattuneesta epätavallisesta vahingosta.

Jos haluaa säästää rahaa, on tuulilasi parempi korjata ennemmin kuin myöhemmin.

Vauriokorjaamo Autoklinikan kysely paljasti, että peräti joka kolmas suomalainen ei säännöllisesti silmäile autonsa tuulilasia kiveniskemien varalta. Sen sijaan lähes puolet sanoi tekevänsä tarkastuksen vähintään kerran kuussa.

Vaikka pieni kiveniskemä ei itsessään aiheutakaan suurta haittaa, siitä voi tulla kallis riesa myöhemmin. Mikäli kiveniskemää ei korjaa ajoissa, voi koko tuulilasin joutua vaihtamaan, mikä taas maksaa paljon rahaa.

Autoklinikka muistuttaa tiedotteessaan, että auton tuulilasissa on monta sellaista paikkaa, jossa iskemä voi helposti jäädä huomaamatta.

– Kiveniskemä voi piilotella esimerkiksi taustapeilin takana tai aivan lasin reunassa. Lisäksi uudemmissa autoissa kuljettajan avustinjärjestelmien alueelle mahtuu iskemä tai jopa halkeama niin, että sitä on varsin vaikeaa havaita, Autoklinikalla tuulilaseihin liittyvästä koulutuksesta vastaava Ken Silvander kertoo tiedotteessa.

Silvanderin mukaan jokaisen autoilijan olisi syytä tarkistaa tuulilasin kunto säännöllisesti.

Vakuutusyhtiö LähiTapiola muistutti aiemmin, että etenkin lämpötilan vaihtelu, lasiin kohdistuva isku tai paine ja ajaessa syntyvä tärinä voivat saada kiveniskemän laajenemaan halkeamaksi.

Lisäksi vakuutusyhtiö muistutti, että nykyautoissa lasi on usein osa auton kantavia rakenteita, ja sen vaurioituminen voi tarkoittaa, etteivät matkustajatkaan ole törmäyksen sattuessa niin turvassa kuin he olisivat, jos tuulilasi olisi ehjä.

Lähteet: Autoklinikka, LähiTapiola

Lue myös:

    Uusimmat