Mainos

Johtaja tunnusti Tokion kaasuiskun

Japanilaisen uskonlahkon johtaja Shoko Asahara myönsi perjantaina ensimmäisen kerran syyllisyytensä Tokion metroon vuoden 1995 maaliskuussa tehtyyn kaasu-iskuun. Vähän tämän jälkeen Asahara kuitenkin vakuutti oikeudessa uudelleen syyttömyyttään. Useita viikkoja täysin vaiennut Asahara yllätti perjantaina puhkeamalla puhumaan yhden lahkonsa johtajan ristikuulustelussa oikeudessa. Asahara vaati, että hänen entinen oppilaansa Yoshihiro Inoue jätettäisiin rauhaan ja sanoi olevansa yksin vastuussa asiassa.

Asahara varoitti myös asianajajia siitä, että he tulisivat kuolemaan, jos miehen kuulusteluja jatkettaisiin. Asahara kertoi jumalan antaneen hänelle asiasta ohjeet aamulla pidätyssellissä.

Oikeuskäsittelyn tauolla lahkojohtaja neuvotteli omien asianajajiensa kanssa, ja tämän jälkeen hän ilmoitti oikeudessa olevansa syytön iskuun. -Vaikkakin olen täysin syytön, en halua kiduttaa Inouen tapaisen miehen suurta sielua, hän sanoi.

Korkein totuus -lahko teki Tokion metroon hermokaasuiskun, jossa kuoli 11 ja sairastui noin 6000 ihmistä. Asaharaa on syytetty myös Matsumoton kaupungissa vuonna 1994 tehdystä hermokaasuiskusta, jossa kuoli seitsemän ihmistä ja 600 sairastui.

Tuomioistuin on käsitellyt 41-vuotiaan Asaharan tapausta jo puoli vuotta. Häntä syytetään kaikkiaan 17 rikoksesta, alkaen murhasta ja murhayrityksestä ja laittomaan huumeiden tuotantoon. Jos Asahara todetaan syylliseksi, häntä odottaa kuolemanrangaistus.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.