Johnson voittamassa vaalit: Ovensuukyselyt povaavat Britannian konservatiiveille enemmistöä parlamenttiin – tulossa jopa 50 lisäpaikkaa

Konservatiivit ovat saamassa 50 paikkaa enemmän kuin viime vaaleissa.

Britannian vaalien ovensuukyselyt ennustavat pääministeri Boris Johnsonin konservatiivipuolueelle odotettua enemmistöä parlamentin alahuoneessa.

BBC:n teettämän ovensuukyselyn mukaan konservatiivit olisivat saamassa 368 edustajaa, mikä on 50 enemmän kuin vuoden 2017 vaaleissa. Konservatiivien päävastus, työväenpuolue olisi saamassa 191 edustajaa. Kaikkiaan jaossa on 650 paikkaa.

Lisäksi liberaalidemokraateille olisi menossa 13 paikkaa ja Skotlannin kansallispuolue SNP:lle 55. Brexit-puolue ei kyselyiden mukaan olisi saamassa yhtään paikkaa.

Britit äänestivät torstaina ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa, joissa haetaan ratkaisua muun muassa brexit-prosessiin. Ensimmäiset ääntenlaskennan tulokset kerrotaan aamuyöllä Suomen aikaa. BBC:n mukaan ovensuukyselyt ovat viime vuosina osoittautuneet hyvin todenmukaisiksi.

Johnson on vaalitaistelussaan keskittynyt vahvasti yhteen viestiin: Britannian EU-eron läpiajamiseen. Johnson on luvannut, että jos konservatiivit voittavat enemmistön parlamentissa, hän luotsaa Britannian ulos EU:sta tammikuun loppuun mennessä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja