John Tortorellalta suoraa puhetta Columbuksen NHL-alakulosta Jarmo Kekäläisen myllättyä siirtomarkkinoilla

4:45
Perjantaiaamun Tulosruutu kertoi Tuukka Raskin NHL-uran 300. runkosarjavoitosta sekä Erik Haulan ja Sebastian Ahon maaleista.

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella myöntää, että joukkueen pelaaminen jääkiekon NHL:ssä on tällä hetkellä selviytymistaistelua. 

Blue Jacketsin kausi on ollut aikamoista turbulenssia. Tämä on näkynyt varsinkin joukkueen sentteriosastolla. 

Kauden alla keskikaistalla oli Pierre-Luc Dubois'n, Max Domin, Mikko Koivun ja Riley Nashin kaltaisia nimiä. Nyt heistä on jäljellä enää Domi, jonka taso ei riitä NHL-joukkueen ykkössentterin tontille. 

Dubois poistui Winnipegiin Patrik Laine -kaupassa, Koivu päätti uransa helmikuussa ja GM Jarmo Kekäläinen kauppasi Nashin Torontoon

Lisäksi Kekäläinen laittoi lihoiksi siirtotakarajan alla kapteeni Nick Folignon ja puolustaja David Savardin. Tortorellan pakettia sekoittaa myös Boone Jennerin sormivamma, mikä pitää luottohyökkääjän todennäköisesti sivussa loppukauden ajan. 

Kaikki tämä on pakottanut Tortorellan peluuttamaan Jack RosloviciaAlexandre TexieriaKevin Stenlundia ja Josh Dunnea sentterin paikoilla. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Keskikaista kärsi varsinkin ottelussa Dallas Starsia vastaan Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. Yliopistokiekkoa pelanneelle Dunnelle, 22, ottelua oli NHL-debyytti vain seitsemän AHL-pelin jatkeeksi.   

Stars voitti ottelun 4-1, ja Starsin kokeneet sentterit Jamie Benn ja Joe Pavelski kouluttivat Blue Jacketsin nuorempia kollegoitaan varsinkin aloitusympyrässä. Benn (13/15) ja Pavelski (10/12) suorastaan ryöstivät kiekkoja joukkueelleen, kun Texier (1/11) ja Dunne (1/9) olivat vaikeuksissa. 

Tortorella tuntui hieman haikailevan kokeneiden pelaajiensa perään, mutta tunnusti NHL-bisneksen realiteetit. 

– Nuo pelaajat ovat poissa, Tortorella sanoi The Athleticin mukaan Stars-ottelun jälkeen viitaten Folignoon, Jenneriin ja Nashiin. 

– Käytän niitä pelaajia, joita meillä on. He saavat todellakin kokemusta, mutta ei tämä ole millään tavalla ihannetilanne, kun yritämme voittaa jääkiekko-otteluita, ja minulla ei ole tarvittavia palasia aloitusten voittamiseksi. 

– Emme pääse pudotuspeleihin. Pelaajia on loukkaantuneina. Useita pelaajia kaupattiin pois, mihin organisaatiolla on täysi oikeus. Tämä on siis ryhmämme. Meidän pitää vain yrittää parantaa peli peliltä. 

Columbuksen suomalaistähti Patrik Laine on tuskaillut muun joukkueen mukana tällä kaudella. Laine jäi Stars-otteluissa tehoitta katkaistuaan sitä ennen 14 ottelun maalittoman putkensa. Laineen koko kauden saldo on 10+7 pistettä 35 ottelussa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja