Jarmo Kekäläinen junaili toiset isot kaupat: Columbus-kapteeni sai lähteä – "Minulla on suunnaton arvostus Jarmoa kohtaan"

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen teki viikonloppuna kaksi isompaa pelaajakauppaa.

Sunnuntaina Kekäläinen kauppasi joukkueensa kapteenin Nick Folignon Toronto Maple Leafsiin. Yhdeksän vuoden ajan Columbusta edustaneen Folignon, 33, kuusivuotinen sopimus päättyy ensi kesänä, ja hänestä on tulossa rajoittamaton vapaa agentti.

– Nämä ovat olleet tunteikkaat pari päivää. Minulla on suunnaton arvostus Jarmoa kohtaan ja sitä, miten hän toi tämän tietooni; hän sanoi, että jos eteen tulee jotain, mikä olisi joukkueen kannalta järkevää, hän yrittäisi pitää minut pelissä. Se merkitsi minulle paljon. Loppujen lopuksi kyse on joukkueen parhaasta, mutta hän onnistui pitämään minut ajan tasalla, Foligno sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Columbus sai vastineeksi kapteenistaan ensimmäisen (2021) ja neljännen kierroksen varausvuorot (2022).

Lisäksi Columbus pitää kontollaan puolet Folignon palkasta. Toinen puolikas jaetaan Toronton ja San Jose Sharksin kesken. Torontolla on palkkakattonsa alla tilaa vain 2,8 miljoonaa dollaria. San Jose saa Torontosta neljännen kierroksen varausvuoron ensi kesälle ja yhdysvaltalaishyökkääjä Stefan Noesenin.

Vain päivää aiemmin Kekäläinen oli ollut osallisena toisessa kolmen seuran välisessä kaupassa, jossa Columbus menetti  puolustaja David Savardin, mutta sai Tampa Bay Lightningistä vastineeksi ensimmäisen (2021) ja kolmannen kierroksen (2022) varausvuorot. Columbus pitää kontollaan puolet myös Savardin palkasta, ja toinen puolikas jakautuu Tampa Bayn ja kolmantena osapuolena kauppaan liittyneen Detroit Red Wingsin kesken.

Columbuksen kausi on päättymässä runkosarjaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja