Patrik Laine -kaupassa muhii yllättävä täysosuma – "Jarmo ja muut tekivät työnsä"

Suomalaistähti Patrik Laineen startti Columbus Blue Jacketsissa on käsittänyt jo pienimuotoisen kohun, mutta lyhyen otannan perusteella seura näyttäisi osuneen kultasuoneen ainakin yhdysvaltalaishyökkääjä Jack Roslovicin kohdalla. 

Kolme viikkoa sitten Columbuksen ja Winnipeg Jetsin välillä tapahtuneen kaupan suurimmat nimet olivat Laine ja Winnipegiin suunnannut sentteri Pierre-Luc Dubois. Blue Jackets sai siirrossa myös 24-vuotiaan hyökkääjän Jack Roslovicin. 

Laineen startti Columbuksessa on ollut kaksijakoinen: Maalipyssy on tehnyt viidessä ottelussa tehot 3+1, mutta joutui jo neljännessä pelissä vilttiin. The Athleticin mukaan ratkaisun taustalla oli Laineen käyttämä epäkunnioittava kieli Columbuksen valmennusryhmän jäsentä kohtaan.

Roslovicin kohdalla voidaan puhua puolestaan korkealennosta. Ennen tätä kautta hän oli summannut 180 runkosarjapelissä 67 tehopistettä. Nyt niitä on tullut Blue Jacketsissa kahdeksassa pelissä 4+5=9.

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen sai tunnustusta hankinnastaan päävalmentaja John Tortorellalta Chicago-voiton jälkeen. 

– Minusta tuntuu, että Jarmo ja muu henkilökunta tekivät työnsä Jackin kohdalla. He tiesivät, että saamme hyvän pelaajan. Pistimme hänet sentteriksi, ja uskon, että hän haluaa pelata sillä paikalla, Tortorella kommentoi.

– Hänellä on vielä paljon opittavaa kiekottomassa pelissä, mutta hän on osoittanut erinomaista itsevarmuutta kiekollisena. Hän uskaltaa pysyä kiekossa ja tekee hyvin peliä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kekäläinen totesikin seuranneensa Roslovicia jo pitkään, kun pelaajakauppa varmistui. Tortorella sanoo olevansa vaikuttunut erityisesti Roslovicin luistelusta.

– En tiennyt häntä noin hyväksi luistelijaksi. Se antaa hänelle mahdollisuuksia pysyä kiekossa, houkutella vastustajia lähelle ja avata näin tilanteita laitureilleen. 

– Saimme kaksi hyvää pelaajaa, Tortorella sanoi lopuksi viitaten Laineeseen, jonka suoritusta hän myös kehui

Blue Jackets ja Blackhawks kohtaavat toistamiseen Chicagossa Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. 

Lue myös:

    Uusimmat