Jodie oli "liian lihava adoptioäidiksi" – 60 kiloa myöhemmin saapui superyllätys

Jodien paino putosi lihavuusleikkauksen avulla. Vain kuukausien kuluttua leikkauksesta hän sai yllättävän ilouutisen.

Jodie Griffithsin raskaus oli täydellinen yllätys. 28-vuotias nainen oli jo hyväksynyt, ettei voi saada lapsia, kun hän yllättäen tulikin raskaaksi, kertoo Mirror.

PCOS vaikeutti raskaaksi tulemista

Cheshiressä asuva Jodie oli pitkään haaveillut perheestä miehensä Philin, 36, kanssa. Pari kihlautui vuonna 2016 ja alkoi suunnitella perheenlisäystä.

Pitkän yrittämisen jälkeen Jodie hakeutui lääkäriin. Vuonna 2019 hän sai tietää, että hänellä on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä PCOS. Tila vaikuttaa munasarjojen toimintaan. Olisi epätodennäköistä, että Jodie koskaan tulisi raskaaksi ilman apua.

"Ruoka auttoi tuntemaan oloni paremmaksi"

Pari päätyi kokeilemaan hedelmöityshoitoja, mutta prosessin aikana Jodien mieliala laski. Hänen painonsa oli jojoillut jo vuosikausia, minkä lisäksi Jodie oli pitkään kamppaillut ahdistuksen ja mielenterveysoireiden kanssa.

– Yritin kaikkea laihtuakseni, mutta painoni vain jojoili jatkuvasti. Koin vaikeita asioita, kuten menetyksiä perheessä ja masennusta. Ruoka auttoi tuntemaan oloni paremmaksi, hän kuvaa.

Jodie oli jo lapsena ylipainoinen, mutta hänen painonsa nousi lisää rankkojen hoitojen aikana. Jodie kertoo turvautuneensa ruokaan: hän käytti 300 puntaa eli noin 350 euroa pikaruokaan kuukaudessa.

– Söin, jotta oloni olisi parempi. Hain joka ilta noutoruokaa ja söin perhekokoisia suklaapatukkapakkauksia itsekseni.

Lopulta Jodie painoi yli 140 kiloa. Toivottua raskautta ei kuulunut.

"Minulle sanottiin, että painoindeksini on liian korkea..."

Jodie ja Phil harkitsivat jo adoptiotakin, mutta vastaus oli tyly: Jodien mukaan heille ei suotu adoptiomahdollisuutta hänen runsaan ylipainonsa vuoksi.

– Oma äitini oli adoptoitu, joten olen aina pitänyt adoption ideasta. Minulle kuitenkin sanottiin, että painoindeksini on liian korkea enkä voi saada lasta "terveyshuolien" vuoksi. Sen kuuleminen särki sydämeni.

Hedelmällisyyshoidoistakaan ei vaikuttanut olevan apua.

– En voinut saada vauvaa enkä saanut adoptoida. Olin lopen kyllästynyt painooni ongelmana ja halusin tehdä asialle jotain, Jodie kuvaa.

"Sydäntä särki katsoa, miten vaimoni syytti itseään"

Philin mukaan kamppailu lapsesta vaati veronsa parin suhteelta.

– Hän [Jodie] koki, ettei kykene antamaan meille sitä, mitä haluamme. Hän kuvasi itseään usein "rikkinäiseksi naiseksi", Phil kuvaa.

– Sydäntä särki katsoa, miten vaimoni syytti itseään kaikkien niiden epäonnistuneiden tapaamisten jälkeen, joissa meille ei tunnuttu tarjoavan mitään rakentavaa apua.

Lihavuusleikkaus toi avun – sitten alkoi myös yllätysraskaus

Epätoivoisena Jodie päätti säästää rahaa lihavuusleikkaukseen. Operaatio tehtiin kesällä 2021. Leikkauksen jälkeen Jodien paino on pudonnut 80 kilon tietämille.

– Jätin roskaruoan pois ja syön hyvin pieniä annoksia rasvatonta lihaa ja kasviksia, Jodie kuvaa.

Aiemmin Jodie ei syönyt aamupalaa tai lounasta, mutta illalliseksi hän haki noutoruokaa ja välipalaksi sipsejä ja suklaata. Nyt hän nauttii aamiaiseksi kananmunia ja lounaaksi kanaa tai lohta vihanneksilla. Välipalaksi hän syö hedelmiä.

Vain kaksi kuukautta leikkauksen jälkeen Jodie huomasi vielä suuremman yllätyksen: hän oli raskaana. 

– Voi olla vaikeaa tulla raskaaksi niin pian lihavuusleikkauksen jälkeen, mutta tytärtäni tarkkailtiin ja painonpudotuksesta huolimatta hän kasvoi ja oli terve, Jodie kertoo.

Katso Jodien tarina jutun alussa olevalta videolta!

"En vuosi sitten olisi missään nimessä uskonut, että saan vauvan"

Perheen tytär Freya Griffiths syntyi kesäkuussa 2022. 

– En vuosi sitten olisi missään nimessä uskonut, että saan vauvan. Hetken ajan ajattelin, ettei äitiys vain kuulu tulevaisuuteeni. Hän on täydellinen ja olen niin innoissani, kun saan viimein olla äiti, Jodie kuvaa.

– Maksan leikkauksen lainaa takaisin kuukausittain pienemmällä summalla kuin mitä ennen käytin ruokaan. Se oli siis joka pennin arvoinen. Tekisin kaiken uudelleen silmänräpäyksessä, jos saisimme Freyan elämäämme.

Phil kiittää perheunelmansa toteutumisesta Jodien tahdonvoimaa ja sisukkuutta.

– Freya ei voi koskaan todella ymmärtää, miten paljon ja kauan häntä toivottiin, Phil kuvaa.

– Me selvisimme tarinan "toiselle puolelle" onnellisempina ja voimakkaampina kuin koskaan, ja odotan innolla, mitä tulevaisuutemme tuo.

Katso alla oleva video: Suvi käytti hurjan summan rahaa hedelmöityshoitoihin – koskettava reaktio positiivisesta raskaustestistä tallentui videolle.

Lähteet: KameraOne, Mirror.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat