Huumeita vuosia käyttänyt Austin, 27, jakoi huiman muodonmuutoksensa: "Haluan ihmisten tietävän, että aina on toivoa"

Austin Greene, 27, onnistui vuosien jälkeen lopettamaan huumeiden käytön voidakseen jälleen tavata tytärtään. Uusissa ja vanhoissa kuvissa miestä ei ole tunnistaa samaksi. 

Amerikkalaismiehen uskomaton muodonmuutos kerää huomiota somessa. Yksinhuoltajamies onnistui vuosien jälkeen lopettamaan huumeiden käytön voidakseen jälleen tavata tytärtään, ja jakaa nyt somevideoita rohkaistakseen muita.

Aloitti päihdekokeilut vain 11-vuotiaana

Austin Greene, 27, aloitti huumeiden käytön jo nuorena. Yhdellä videollaan Austin kertoo joutuneensa hyväksikäytön kohteeksi lapsena. Hän sulki asian pois mielestään pitkäksi aikaa, mutta lopulta muistot palasivat mieleen. Hän haki lohtua päihteistä.

Juomisen ja pilvenpolton Austin aloitti vain 11-vuotiaana. Muutkin saman paikkakunnan nuoret käyttivät, ja teini-iässä Austin alkoi käyttää kovempia aineita, kuten heroiinia ja metamfetamiinia. Pian huumeet valtasivat koko elämän.

"Ajatus siitä, että tyttäreni menettää minut ikiajoiksi, söi minua sisältä"

Austinin tytär syntyi vuonna 2013. Vasta lapsensa synnyttyä Austin ymmärsi, että hänen on pakko muuttaa elämänsä; hän ymmärsi elämäntapansa särkevän tyttärensä sydämen.

Vaikka Austin tunsi välittömästi suurta rakkautta lapseen, hän ei kuitenkaan heti kyennyt jättämään huumeita. Austin menetti huoltajuuden lopulta lapsen ollessa kuusi.

– Ajatus siitä, että tyttäreni menettää minut ikiajoiksi, söi minua sisältä. Löin häntä laimin, vaikka olin aina sanonut, ettei minusta tule sellaista isää, joka on pettymys lapsilleen, Austin kuvailee.

"Olin itsekäs ja tein mitä tahansa..."

Addiktio on vaatinut veronsa Austinin terveydestä; hän sai sekä hepatiitti B:n että C:n, ja helmikuussa 2019 hän sai vakavan hiivainfektion selkärankaansa.

– Olin sairaalassa, en voinut kävellä noin puoleen vuoteen. Jokainen penni, jonka sain, meni huumeisiin, Austin tunnustaa.

– Olin itsekäs ja tein mitä tahansa minun täytyikin ajattelematta, miltä se muista tuntuu.

Hakeutui vuonna 2020 hoitoon – elää nyt selvänä

Marraskuussa 2020 Austin viimein hakeutui vieroitusohjelmaan. Hän myöntää, että halusi vieroituksen alettua joka päivä lähteä pois.

– Mutta kun sain myrkyt ulos kehostani, aloin ajatella selkeämmin. Aloin tehdä töitä ymmärtääkseni addiktiosta kaiken mahdollisen, hän sanoo.

Austin aloitti selvän elämän joulukuun 21. päivä 2020. Se jatkuu edelleen.

Tytärkin on nyt ilahtunut isänsä näkemisestä

Daily Starille mies kertoi elämänsä kaikkien osa-alueiden parantuneen raitistumisen jälkeen. Hän ei enää ole masentunut, ja myös fyysinen terveys on parantunut. Katso Austinin tarina jutun alussa olevalta videolta!

Austin asuu äitinsä Jamie Greenen, 50, luona, ja näkee tytärtään lähes päivittäin. Austinin mukaan hänen tyttärensä ilahtuu nykyisin hänen tapaamisestaan.

– Juuri ennen raitistumistani kieltäydyin tapaamasta tyttöä, ja hän tiesi, että jos tulinkin tapaamaan häntä, saavuin vain hetkeksi, kunnes sain rahaa huumeisiin. Sitten katosin päiviksi, Austin kuvailee.

Austin kertoo varastaneensa huumevuosinaan mitä vain, mistä saattoi saada vähänkin rahaa.

– Valehtelin perheelleni, kerroin, että tarvitsen rahaa ruokaan, ja sitten käytin rahat metamfetamiiniin ja heroiiniin, mies kuvaa.

"Haluan ihmisten tietävän, että aina on toivoa"

Austin on päätynyt jakamaan tarinaansa TikTokissa; sosiaalisen median kautta Austin haluaa inspiroida muita addiktioista kärsiviä. Uusissa ja vanhoissa kuvissa miestä ei ole tunnistaa samaksi.

Austinilla on jo kymmeniä tuhansia seuraajia. 

– Sinun täytyy uskoa itseesi ja löytää asia, joka antaa elämällesi tarkoituksen. Älä koskaan anna periksi, yritä aina parhaasi, Austin kannustaa.

– Haluan ihmisten tietävän, että aina on toivoa; silloinkin, kun tuntuu, ettei sitä ole.

Lue myös:

    Uusimmat