Jessica, 32, menehtyi vain päivä koronavirusdiagnoosin jälkeen Yhdysvalloissa – ensioireista alle viikko, perhe ei ehtinyt vierelle: "Hän kuoli yksin"

3:11
26-vuotias nainen kertoo haastatattelussa omasta koronakokemuksestaan.

Nuori, terveenä pidetty Jessica menehtyi vain vuorokausi sen jälkeen, kun hänelle oli diagnosoitu koronavirus.

Vaikka suurin osa koronavirustartunnan saaneista edelleen sairastaa koronaviruksen hyvin lievänä tai jopa oireettomasti, joihinkin virus iskee jopa kohtalokkaasti.

Päivittäin maailmalta kantautuu surullisia uutisia terveeksi ja nuoriksi kuvailluista ihmisistä, joiden hengen koronavirus on vienyt. Tämä siitäkin huolimatta, että virusta pidetään suurimpana uhkana yli 70-vuotiaille ja perussairaille. Viime aikoina onkin pohdittu esimerkiksi veriryhmän osallisuutta siihen, kuinka vakavasti ihminen koronaviruksen sairastaa.

Yksi maailmalta kantautuneista surullisista ihmiskohtaloista on Jessica Beatriz Cortéz, joka menehtyi koronavirukseen vain 32-vuotiaana. Käsittämättömän traagisen Jessican kohtalosta tekee se, että hän menehtyi vain päivä sen jälkeen, kun sai koronavirusdiagnoosin, kertoo muun muassa New York Post.

Oireet pahenivat nopeasti

Los Angelesin Huntington Beachilla asunut Jessica alkoi tuntea olonsa sairaaksi maaliskuun loppupuolella, hänen perheensä kertoi paikallisasema Telemundolle. Jessican veli César kertoi haastattelussa, kuinka hänen siskonsa oli alkanut valittaa väsymystä ja kipuja kehossaan.

Kolme vuotta sitten El Salvadorista Yhdysvaltoihin muuttanut Jessica meni normaaliin tapaan töihin vielä maanantaina maaliskuun 23. päivä, mutta lievät oireet pahenivat pian kivuiksi ja vilunväristyksiksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kaikki tapahtui alle viikossa"

Veli kertoo, että perjantaina 27. maaliskuuta Jessica joutui sairaalaan, ja lauantaina koronavirusdiagnoosin saanut nainen jo kuoli, kertoo Los Angeles Times. Ensioireista kuolemaan ei ollut viikkoakaan.

– Tämä kaikki tapahtui alle viikossa. Sain puhelun, että hänen tilansa oli vakava, veli kertoo.

– Lopetin sen, mitä olin tekemässä, ja menin sairaalaan, ja kun pääsin sinne, hän oli jo menehtynyt, César totesi Telemundolle.

Veli suree sitä, ettei kukaan ollut hänen siskonsa luona tämän kuollessa.

– Se on vaikein osuus. Että hän kuoli yksin.

Jessican perheellä ei ole tietoa mistään olemassa olevista terveysongelmista, joita naisella olisi voinut olla. Äitiään kaipaamaan jäi naisen 9-vuotias tytär.

Lue kaikki koronaviruksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja