Jerry Turkulaiselle haettiin väkisin pistepörssin voittoa – Tomi Lämsä vaikeni Lukon hämmentävästä tempusta

Maalikooste: JYP - Lukko 9:31
Videolla JYP-Lukko-ottelun maalikooste.

JYPin satavuotisjuhlakausi päättyi Liigassa voittoon tiistaina, kun Rauman Lukko kaatui maalein 5–4 voittomaalikisan jälkeen. JYPIn runkosarjasijoitus oli 13:s.

Suurin odotuksin kauteen lähtenyt JYP koki synkkiä aikoja valmentajapotkujen ja muiden vaikeuksien kanssa. Lukko puolestaan jatkaa perjantaina ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun vastaan asettuu TPS.

JYPin tähtihyökkääjä Jerry Turkulainen menetti viimeisellä kierroksella pistepörssin voiton. Ilveksen Oula Palve tehtaili Turun Palloseuraa vastaan tehot 0+3, mutta liigapelaajien kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Turkulainen jäi Lukkoa vastaan yhteen syöttöpisteeseen.

Näin Palve nousi pistepörssin ykköseksi yhden tehopisteen turvin.

Turkulainen pelasi koko jatkoajan hakien vielä yhtä pistettä pistepörssin voittamiseksi.

– Minua pidettiin kartalla koko ajan, ja ehkä se näkyi myös lopussa. Ei riittänyt tällä kertaa voittoon asti. Paikkoja oli, mutta ei mahda mitään. Pitää kiitää myös kanssapelaajia. Ei tuo ole tavanomaista, Turkulainen huokaisi.

Vaikka pörssivoitto jäi haaveeksi, kausi oli henkilökohtaisesti Turkulaiselle iso onnistuminen. Hän voitti Pelaajayhdistyksen eli SJRY:n äänestyksen.

– Olen tosi otettu palkinnosta, jonka sain. Kanssapelaajat äänestivät parhaaksi, niin on se hieno juttu. Aika tyhjä olo on. Kova kausi on ollut ja kaikenlaista on käyty läpi. Hienoa, että saimme voiton, Turkulainen sanoi.

– Jos Netflix-dokumentti olisi tehty meidän kaudesta, aikamoinen sarja olisi tarjolla. Näistä vaikeuksista pitää ottaa opiksi. Jos tällaisia vastoinkäymisiä tulee joskus vielä, varmasti otetaan ne paremmin vastaan.

Illan erikoisuus nähtiin Lukolta, joka haki jatkoajalla 5–4-voittomaalia neljällä pelaajalla, vaikka sillä ei ollut enää tuloksellista panosta. KalPa kun oli voittanut jo tuossa vaiheessa HIFK:n 3–0, minkä myötä Lukko ei voinut enää ohittaa KalPaa.

– Siellä oli ihan muita syitä, mutta syy oli. Nuo ovat joukkueen sisäisiä asioita, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä sanoi tempusta mystisesti.

Lehdistötilaisuus: JYP - Lukko 5:26
Lehdistötilaisuus: JYP - Lukko

Lue myös:

    Uusimmat