Jesse Joensuu otti kantaa uransa jatkoon – "Viimeisiä vedellään"

Nyt on Sport lähellä pudotuspelejä! Johtomaali viime minuuteilla 1:54
Sport pudotuspeleihin! Tämä maali ratkaisi aivan käsittämättömän trillerin Vaasassa!

Tiistaina Kuparisaaressa Sportin ja Ässien välisessä jääkiekkoliigan runkosarjan päätösottelussa oli varmaa vain se, että isoja kiekkotarinoita päättyisi.

Sportin seuraikoni Erik Riska ja päävalmentaja Risto Dufva olivat ilmoittaneet jo aiemmin päättävänsä kiekkouransa tähän kauteen, ja Ässien kapteenin Jesse Joensuunkin ura oli Ylen tammikuussa julkaiseman uutisen mukaan päättymässä.

Täysi Kuparisaaren jäähalli (5 200 katsojaa) oli saapunut todistamaan ottelua, jossa oli iso lataus. Toiselle joukkueelle oli luvassa paikka pudotuspelien 1. kierrokselle, toisella alkaisi kesäloma.

Ottelua verrattiin vuoden 2009 SM-liigan karsintasarjaan, joka on jäänyt suomalaiseen jääkiekkohistoriaan vaiheikkaana ottelusarjana. Viidentoista vuoden takaista henkeä saatiinkin katsomoon, mutta lopputulos kääntyi päälaelleen, kun Sport onnistui kaatamaan Ässät maalein 3–2.

Sport ei ole voittanut historiassaan vielä yhtään pudotuspeliä jääkiekkoliigassa. Riska uskoo, että perjantaina KalPan vieraaksi Kuopioon matkustava Sport pystyy siihen nyt.

– En vielä tiedä, miten voitto otetaan. Tehdään yksi maali enemmän kuin KalPa, Riska veisteli.

Ottelun ratkaisijaksi nousi Sportin ruotsalaishyökkääjä Johan Sundström, joka iski kaksi maalia. Toinen näistä syntyi ajassa 56.03 ja jäi ottelun voittomaaliksi.

Ässille tappio tarkoitti kesälomien alkamista. Joukkueen kapteeni Joensuu kertoo, ettei ole tehnyt vielä päätöstä uransa päättämisestä tai jatkamisesta. Se on hänen mukaansa kropasta ja motivaatiosta kiinni.

– Kyllähän tässä viimeisiä vedellään, Joensuu myönsi.

– Viikon parin päästä, kun on juteltu kotonakin, osaa ehkä paremmin sanoa. Tuskin 20:tä vuotta enää pelaan, hän jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat