Mainos

Jeriko palestiinalaisten hallintaan

Israelin radion mukaan Jerkion kaupunki luovutetaan palestiinalaisviranomaisille keskiviikkona ja Tulkarmin kaupunki ensi viikolla.

Israel luovuttaa Jerikon kaupungin hallinnan palestiinalaisviranomaisille keskiviikkona, kertoi Israelin armeijan radio myöhään eilisiltana. Tulkarmin kaupungin hallinta siirtyy Israelilta palestiinalaisille ensi viikolla, radio kertoi. Myös nimettömänä pysytellyt palestiinalaisviranomainen vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että ainakin Jerikon ja Tulkarmin luovuttamisesta on päästy sopuun.

Israelilaisten turvallisuuslähteiden mukaan Israel olisi myös valmis neuvottelemaan mahdollisesti ensi viikolla tapahtuvasta vetäytymisestä Qalqilyan kaupungista. Lähteet kuitenkin painottivat, että saavutetut sopimukset eivät vielä ole lopullisia.

Aikataulusta kerrottiin Israelin puolustusministerin Shaul Mofazin ja palestiinalaisten sisäministerin Nasser Jussefin neuvottelujen päätteeksi.

Keskustelut koskivat kaikkiaan viiden Länsirannan kaupungin hallintaa. Ramallahista ja Betlehemistä vetäytymiselle Israel ei toistaiseksi ole ilmoittanut tarkkaa aikataulua. Israel oli luvannut vetää joukkonsa viidestä Länsirannan kaupungista jo ennen helmikuun rauhanneuvotteluja, jotka käytiin Egyptissä.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.