Jennifer kuuli selästään napsahduksen kesken suosikkiharrastuksen: "Se pieni ääni edusti hetkeä, joka muutti elämäni"

Jooga vammautti kanadalaisnaisen ja käynnisti vuosien kivut. 

Kanadalainen Jennifer Pond, 31, oli viisi vuotta sitten tuttuun tapaansa joogatunnilla, kun kesken liikkeen hän tunsi selkärangassaan napsahduksen.

Kipua ei tuntunut, eikä mikään vaikuttanut muuttuneen, joten Pond jatkoi harjoitustaan. Seuraavina päivinä oikea jalka ja lantio alkoivat kipuilla, mutta nuori nainen uskoi sen johtuvan lihaksista.

Vasta, kun kipua oli jatkunut useamman viikon ja se oli levinnyt selkään, Pond hakeutui lääkäriin.

Murtunut nikamakaari muutti elämän

Röntgenkuvauksen tulos oli yllättävä: joogan aikana Pondin selkärangan nikamakaari oli murtunut. Murtuman takia yksi nikamista alaselässä oli päässyt lipeämään paikaltaan.

– Kuulin napsahduksen alaselässäni tehdessäni selkärangan kiertoliikettä. Vasta myöhemmin selvisi, että se pieni ääni edusti hetkeä, joka muutti elämäni, Pond sanoo.


Jos kuva ei näy, katso se tästä

Murtuman jälkeen Pond on joutunut elämään hermokipujen, jalkojen puutumisen ja jäykän selän kanssa. Useita hoitoja akupunktiosta fysioterapiaan on kokeiltu, mutta tuloksetta.

Kivut äityivät ajan myötä niin koviksi, ettei Pond enää kyennyt kävelemään kuin pieniä matkoja.

– Tilani huonontuessa huononi myös elämänlaatuni. En enää pystynyt hoitamaan normaaleja, tarpeellisia askareita. Jos kykenin tekemään jotakin, useimmiten minun piti tarkkaan miettiä miten ja kuinka usein sen tein, nainen kertoo.

– Minun on aikataulutettava kaikki sairauteni mukaan, ja useimmista toimista seuraa järkyttävä kipu.

Päätyi selkäleikkaukseen

Selkäleikkaus oli viimeinen ja äärimmäinen vaihtoehto. Siihen turvauduttiin lopulta kesäkuussa, kun Pond oli vuosikaudet tuloksetta kokeillut kaikkea muuta.


Jos video ei näy, katso se tästä

Leikkaus onnistui, ja vaikka toipuminen on lähtenyt käyntiin hitaasti, on Pond jo huomannut edistystä kävelyssään.

– Haluan rakentaa elämäni uudelleen ja lisätä takaisin ne palaset, joista olen joutunut luopumaan. Haluan keskittyä löytämään tarkoitukseni ja tavoittelemaan sitä.

– Haaveilen saavani jonakin päivänä lapsia, joita en ainoastaan rakasta, vaan voin myös pitää sylissä ja leikittää, sekä voivani tarttua uusiin tilaisuuksiin, joita tielleni tulee!

Lähteet: Metro

Lue myös:

    Uusimmat