Mainos

Jeltsiniltä myötätuntoa Venäjän armeijalle

Venäjän presidentti Boris Jeltsin esitti tänään myötätuntonsa venäläisille sotilaille maan armeijan vaikean tilan vuoksi. Samalla hän kuitenkin korosti, että vain perustavanlaatuiset armeijauudistukset voivat pelastaa maan asevoimat lopulliselta romahdukselta.

- Sydäntäni särkee, kun sotilaat joutuvat näkemään nälkää tai kun upseerit eivät saa palkkojaan ajoissa, Jeltsin sanoi kansalle pitämässään radiopuheessa.
-Armeijan arvovalta on jatkuvasti laskenut, minkä vuoksi olen ottanut asevoimien ongelmat erityisen huomion kohteeksi, hän jatkoi.

Venäjä tarvitsee tehokkaan armeijan

Jeltsin tähdensi, että Venäjä tarvitsee tehokkaan armeijan, joka pystyy huolehtimaan maan turvallisuudesta. Uudistuksia ei voi siksi lykätä kunnes taloudellinen tilanne on parantunut, hän sanoi.

Jeltsinin mukaan Venäjän armeijan tehokkuutta ja heikkoa taloudellista tilaa voidaan parantaa yhdistämällä armeijan yksiköitä, yksityistämällä puolustusministeriön omaisuutta sekä supistamalla asevoimien miesvahvuutta. Tavoitteena on vähentää sotilaiden määrää puolella miljoonalla eli 1,2 miljoonaan mieheen ennen vuoden 1998 loppua.

- Armeijan uudistaminen on alkanut eikä siihen tule pysähdyksiä, tähdensi Jeltsin, joka lupasi radiopuheessaan, että hallitus maksaa sotilaiden kaikki palkkarästit syyskuuhun mennessä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.