Mainos

Jeltsin tapasi Kiinan pääministerin

Presidentti Boris Jeltsin toivotti tänään Kiinan pääministerin Zhu Rongjin tervetulleeksi Venäjälle ja toivoi hänen auttavan ystävällisten suhteiden luomisessa maiden välille, kertoi uutistoimisto Interfax.

Myöhemmin tänään iltapäivällä Zhun on määrä keskustella pääministeri Jevgeni Primakovin kanssa ja allekirjoittaa joukko energia-alan sopimuksia. Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan allekirjoitettavia sopimuksia on kaikkiaan kymmenen. Zhun vierailun tarkoituksena on myös valmistella Jeltsinin vastavierailua Kiinaan myöhemmin tänä vuonna.

Venäjä ja Kiina tekevät edelleen töitä keskinäisten suhteidensa parantamiseksi. Tämänkertaisella vierailulla johtajat yrittävät ratkaista erityisesti niitä ongelmia, jotka Venäjän talouskriisi on aiheuttanut Venäjän kauppa- ja taloussuhteille. Venäjä puolestaan haluaa löytää ratkaisun vientiä rajoittaville kiinalaisille kauppaesteille.

Vaikka Venäjä ja Kiina ovat sopineet 20 miljardin dollarin (108 miljardia markkaa) kahdenvälisestä kauppatavoitteesta, maiden välinen kauppa väheni viime vuonna kymmenen prosenttia 5,5 miljardiin dollariin Aasian talouskriisin vaikutuksesta.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.