Mainos

Jeltsin isännöi Kohlin ja Chiracin vierailua

Venäjän presidentti Boris Jeltsin tapaa huomenna Moskovassa Saksan liittokanslerin Helmut Kohlin ja Ranskan presidentin Jacques Chiracin. Kolmen johtajan tapaamisessa oli alun perin määrä pohtia Euroopan turvallisuutta, Kosovon tilannetta ja Irakia, mutta viime päivien tapahtumat nostanevat Venäjän hallitustilanteen keskustelujen ykkösaiheeksi.

Kohl ja Chirac ovat ensimmäiset läntiset johtajat, jotka neuvottelevat Jeltsinin kanssa tämän erotettua toissapäivänä koko hallituksensa. Kohl ja Chirac pääsevät myös tekemään tuttavuutta uuden vt. pääministerin Sergei Kirijenkon kanssa. Kirijenko on nimittäin vastassa Saksan ja Ranskan johtajia, kun nämä myöhään keskiviikkona saapuvat Moskovaan. Varsinaiset keskustelut käydään huomenna Jeltsinin maaseutuasunnossa Moskovan ulkopuolella.

Jeltsin tiedottaja Sergei Jastrzhembski puhui tänään "suuren eurooppalaisen troikan" tapaamisesta. Hän muistutti, että kolmen johtajan tapaaminen oli alun perin Jeltsinin esittämä ajatus. Kolmen maan johtajien oli alkuperäisten suunnitelmien mukaan määrä tavata Jeltsinin syntymäkaupungissa Jekaterinburgissa Uralilla. Viime viikolla tapaamispaikkaa kuitenkin siirrettiin Jeltsinin lääkärien määräyksestä. Jeltsin poti viime viikolla hengitysteiden tulehdusta.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.