Jelena Välbeltä absurdia puhetta Vladimir Putinista

Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe on yksi Vladimir Putinin vahvoista tukijoista. Välbe kertoi Venäjän valtion omistaman uutistoimiston RIA:n haastattelussa, että hän uskoo Putinissa olevan jotain erikoista.

Välbe on jättänyt kuitenkin kommentoimatta politiikkaa Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuun loppupuolella. Nyt hän on kuitenkin antanut tukensa ja ihailunsa Putinille.

– Uskon, että hänen on täytynyt valloittaa 99 prosenttia Venäjän naisista. Kun hän puhuu, niin monet naiset kuuntelevat. Todella harvat naiset kuuntelevat muita poliitikkoja. Olen aina äänestänyt Vladimir Vladimirirovich Putinia presidentiksi. Olen hänen neuvonantajansa. Siksi en koskaan kiistä, keskustele tai ajattele hänen päätöksiään, koska luotan häneen täysin. Ja se on mielestäni oikein, Välbe sanoi hymyillen.

Välbe on itsekin ollut mukana politiikassa ja juurikin Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen kautta. Hän tavoitteli aluksi paikkaa Venäjän parlamentissa kaksi vuotta sitten, mutta vetäytyi lopulta ehdokkuudestaan. Norjan Helsinki-komitean asiantuntija Ivar Dale ei usko Välben puheisiin.

– En usko, että 99 prosenttia naisista kannattaa Putinia. Jos luet Venäjän valtion hallinnoimaa mediaa, niin voit saada sen vaikutelman. Se on täysin väärin. Jotkut ymmärtävät tämän ja silti kannattavat häntä. Sota menee huonosti Putinin osalta ja he ehkä tarvitsevat uusia positiivisia ääniä, Dale sanoi NRK:lle.

Välbe on pitänyt matalaa profiilia Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Tämä on nyt rikottu ja NRK:n urheilutoimittaja Jan Petter Saltvedt on sitä mieltä, että Välben pitää saada sivuun kaikkiin urheiluun liittyvistä tehtävistä.

– Se on täysin tuomittavaa, että maastohiihdon puheenjohtaja antaa tällaisia lausuntoja. Mikään sisältö ei yllätä minua, mutta hän on pitänyt matalaa profiilia Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyksen jälkeen, jotta se ei provosoi kansainvälistä hiihtoyhteisöä. Nyt hän valitsee vastakkainasettelulinjan, joka joko osoittaa, että hänen asemansa on sisäisesti heikentynyt tai hän luottaa siihen, että Venäjä tulee nopeammin takaisin kuin monet luulivat, Saltvedt summasi.

Saltvedt ihmettelee Välben kommenttien ajoitusta.

– Hän on tarkoituksellisesti pitänyt Putiniin kohdistuvan tuen pimennossa hyökkäyksen jälkeen. Nyt hänellä on enemmän saavutettavaa tai hänestä tuntuu, että hänen tulee näyttää tämä sisäisesti, Saltvedt sanoi.

Saltvedtilta kysyttiin, pitäisikö kommenttien sulkea Välbe ulos kaikista mahdollisista viroista kansainvälisessä hiihtourheilussa.

– En ota mitään itsestäänselvyytenä siinä maailmassa. Hänet pitäisi kokonaan sulkea ulos Fisiin liittyvissä asioissa lähitulevaisuudessa. Anteeksiantamisen halukkuus on suurempi organisaatioissa, jotka ovat riippuvaisia suurten kansakuntien, kuten Venäjän tuloista, Saltvedt päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja