Ruotsalaiset raivoissaan Jelena Välben Putin-ulostulosta – "Mikä häpeä!"

Venäjän hiihtopomon Jelena Välben tuoreet Vladimir Putiniin liittyvät kommentit ovat herättäneet raivoa Ruotsissa. Maan hiihtoliiton puheenjohtajan Karin Mattssonin mukaan Välbe ei edes saisi olla ehdolla kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) hallitukseen.

Välbeä ei valittu liiton kaksivuotiselle hallituskaudelle (2022–24). Sen jälkeen Välbe piti pitkään hiljaiseloa, kunnes hän antoi Tour de Skin yhteydessä haastattelun venäläiselle uutistoimistolle RIA:lle.

Välbe ei ollut kommentoinut poliittisia kysymyksiä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Nyt hän antoi kuitenkin suoran tukensa Venäjän presidentille Vladimir Putinille.

– Uskon, että hänen on täytynyt valloittaa 99 prosenttia Venäjän naisista. Kun hän puhuu, niin monet naiset kuuntelevat. Todella harvat naiset kuuntelevat muita poliitikkoja. Olen aina äänestänyt Vladimir Vladimirirovich Putinia presidentiksi. Olen hänen neuvonantajansa. Siksi en koskaan kiistä, keskustele tai ajattele hänen päätöksiään, koska luotan häneen täysin. Ja se on mielestäni oikein, Välbe sanoi.

Ruotsin hiihtoliiton puheenjohtajan Karin Mattsonin mukaan Välbe pitäisi sulkea kokonaan kansainvälisen hiihtoliiton toiminnan ulkopuolelle.

– Hänen ei pitäisi olla ehdolla. Ei edes teknisesti, Mattson jyrähti Expressenille.

– Hän on jakanut tuollaisia kommentteja myös aiemmin, mutta nyt nähty oli erittäin jyrkkä ulostulo. Mikä häpeä. On uskomattoman surullista kuulla tuollaisia näkemyksiä. Toki nuo eivät yllätä, varsinkin kun ottaa huomioon sen, mitä hän on sanonut aiemmin, Mattson jatkoi.

Välben ulostulon jälkeen muun muassa NRK:n urheilutoimittaja Jan Petter Saltvedt vaati, ettei Välben pitäisi toimia millään tavalla urheilun parissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja