Hiihtopomolta suoraa puhetta Jelena Välbestä – "Se ei todellakaan paranna asiaa"

Ruotsin hiihtoliiton puheenjohtaja Karin Mattsson sanoo, että he eivät ainakaan aio äänestää Venäjän Jelena Välbeä, joka on ilmoittanut halustaan tulla uudelleenvalituksi kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n hallitukseen.

FIS pitää toukokuussa kokouksen, jossa muun muassa valitaan 18 jäsentä liiton hallitukseen. Ehdokkaita on yhteensä 23 ja yhtenä nimenä listalla on Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Välbe. Venäjän hiihtopomo on toistuvasti esittänyt kritiikkiä maan urheilijoiden sulkemiselle pois kansainvälisistä kilpailuista. Hän on myös tukenut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

– On selvää, ettei natsismia saisi esiintyä maapallolla nykyiseen tapaan. Mutta nyt Pandoran lipas on auki. Osa näistä ihmisistä tulee pakenemaan Euroopaan ja kyse ei ole mistään köyhistä pakolaisista, he tulevat näyttämään todellisen minänsä, Välbe sanoi aiemmin Championatille.

Suomi ja Norja ovat jo tuominneet Välben ehdokkuuden ja nyt tukea tulee myös Ruotsista.

– Teemme läheistä yhteistyötä Norjan ja Suomen kanssa kaikissa näissä kysymyksissä. Aiomme puhua keskenämme myös nyt, Mattsson sanoi Expressenille.

Mattssonin mukaan Ruotsi ei aio missään nimessä äänestää Välbeä. Hän sanoo, että se on kuitenkin vain yksi osa ongelmaa.

– Se on vain yksi asia, että ei äänestä häntä. Mutta pitäisikö hänen ylipäätään olla äänestettävänä? Pitäisikö hänen edes saada olla ehdokkaana? Mattsson totesi.

Ruotsalaishiihtopomolla on mielessään vaihtoehto, että Välbe saataisiin pois kokonaan ehdokkaana olemisesta. 

– Meidän täytyy löytää sama logiikka tähän, kuten mikä on urheilijoiden osallistumisen kohdalla. Valitussa roolissa ei ole yhtään sen pienempi maansa edustaja.

Myös Ukrainan sodan tukemisella on oma vaikutuksensa.

– Se ei todellakaan paranna asiaa, Mattsson päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja