Veronika Stepanovan käytös oli liikaa Jelena Välbelle – "Miksi helvetissä olet siellä?"

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe ei sulattanut 21-vuotiaan Veronika Stepanovan mediaesiintymisiä. 

Venäjän olympiakomitean joukkueessa viestikultaa Pekingin talviolympialaisissa voittanut Stepanova on ollut voittonsa jälkeen paljon esillä mediassa. Välbe latasi kovaa tekstiä Sports.ru -sivustolle Stepanovasta.

– Veronika Stepanova on varmaankin ainoa, joka on hullaantunut omasta tähteydestään. Minulla on säännöllisesti halua soittaa hänelle ja sanoa, että ehkä tv:ssä esiintymisen sijaan olisi aika aloittaa harjoittelu? Kaikki hiihtäjät ovat Venäjän mestaruuskisoissa, mitä sinä teet Moskovassa? Välbe sanoi.

Muut urheilijat kilpailevat maan mestaruuskisoissa Syktyvkarissa. Stepanova päätti kautensa puolitoista viikkoa sitten.

– Lääkäri sanoi, että pitää rauhoittua. Minulla on haasteita terveyden kanssa, mutta toivon olevani sadan prosentin kunnossa ennen kesää, Stepanova kirjoitti tuolloin Instagramissa.

Välben mielestä on outoa, että Stepanova on median edessä kisaamisen sijasta.

– En ymmärrä, oletko kipeä vai etkö? Jos hän on kipeä, menisi hoitoon, miksi helvetissä olet siellä, Välbe totesi.

Ampumahiihdossa kaksi olympiakultaa ja maastohiihdossa yhden olympiakullan voittanut Anfisa Reztsova kritisoi Välben avautumista. Hän sanoi, ettei hyväksyisi, jos Välbe puhuisi samalla tavalla hänen tyttärestään Kristina Rezstovasta, joka voitti kaksi ampumahiihdon olympiamitalia Pekingissä

– Jos Välbe puhuisi samalla tavalla tyttärestäni kuin Stepanovasta, olisin haastanut hänet oikeuteen. Hiihtoliiton puheenjohtajalla on oikeus puhua urheilijoista, mutta hänellä ei ole oikeutta pehmittää heitä. Kun olet puheenjohtaja, sinulla ei ole oikeutta tuomita heitä julkisesti tällä tavalla, Rezstova sanoi Sport24:lle.

Stepanova kommentoi Telegramissa Välben kritiikkiä.

– En tietenkään halua lähteä julkiseen väittelyyn johdon kanssa. En tunne oloani syylliseksi, mutta analysoin tätä ja huomioin kritiikin. Tämä on yleisesti ajateltuna vain motivaatiota hiihtoladulle, Stepanova totesi.

Lue myös:

    Uusimmat