Jelena Välbe väittää: Ukrainalaisurheilija rikkoi hänen kanssaan Ukrainan kieltoa

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe väittää, että ukrainalaishiihtäjä Valentina Kaminska pyysi Pekingin olympialaisissa hänen kanssaan yhteiskuvaa, vaikka Ukrainan viranomaiset olivat kieltäneet urheilijoitaan ottamaan yhteiskuvia venäläisten kanssa.

Kaminska kilpaili Pekingissä kolmella hiihtomatkalla, mutta hänen dopingnäytteestään löytyi viitteitä anabolisten steroidien ja piristeiden käytöstä, ja Kaminska ilmoitti tämän jälkeen lopettavansa uransa. Välbe tapasi hänet Pekingin olympiakylässä.

– Hän sanoi: "Anna minun edes ottaa kuva sinun kanssasi." Ja me muistimme, että ne ovat kiellettyjä. Hän vastasi: "Kyllä, millainen ukrainalainen minä olen, jos minun äitini on venäläinen ja isäni on valkovenäläinen. Minä vain asun Ukrainassa. Minulla on jo ollut ongelmia tämän takia ja minulla tulee olemaan niitä enemmän, mutta minusta tämä on väärin." Me kommunikoimme (silloin) ja kommunikoimme näiden urheilijoiden kanssa, Välbe raportoi venäläiselle Sport24-sivustolle.

Välbe sanoi lisäksi tietävänsä, että ukrainalaisia ampumahiihtäjiä on ollut harjoittelemassa Venäjän Tjumenissa.

– Siellä oli tyttöjä kaksi vuotta sitten. He eivät maksaneet mistään. He vain saivat apua. Urheilu on eri tarina, hän kertoi ja lisäsi kumartavansa jääkiekkoliiga NHL:lle, jossa venäläiset saavat edelleen pelata.

Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa Pekingin olympialaisten jälkeen helmikuun lopussa. Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat on suljettu sen jälkeen useissa lajeissa kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Lue myös:

    Uusimmat