Natalia Neprjajeva sai tylyn kehotuksen omalta valmentajaltaan – venäläistähti iskee nyt takaisin: "Tuollaiset sanat satuttavat ketä tahansa tyttöä"

Maailmancupin voittaja Natalia Neprjajeva sai valmentajaltaan Juri Borodavkolta tiukan julkisen palautteen painostaan ennen kauden alkua. Nyt hiihtäjätähti on kommentoinut asiaa ensimmäistä kertaa itse.

Norjalainen Dagbladet on nostanut esiin kommentit, jotka Natalja Neprjajevan valmentaja Juri Borodavko laukoi ennen hiihtokauden alkua. Luotsi kommentoi kriittiseen sävyyn suojattinsa painoa.

– Ihanteellisesti hänen tulisi painaa noin 62–63 kiloa, jotta voisi suoriutua optimaalisesti, mutta tällä hetkellä hänen painonsa on este seuraavien askelien ottamisessa, Borodavko totesi.

Borodavko ei kuitenkaan moittinut Neprjajevaa lihavaksi, vaan kestävyysurheilun kannalta turhan lihaksikkaaksi.

– Ongelma on se, että hänellä ei ole rasvaa, jota voisi pudottaa. Se on melkein pelkästään lihasta, ja siksi siitä tulee vaikeaa pudottaa painoa ilman, että se vaikuttaa (negatiivisesti) suoritukseen. Hän ei voi lopettaa proteiinin syömistä ja elää vain hiilihydraateilla. Meidän on vain toivottava, että hän polttaa sen ennen kuin kilpailukausi alkaa, Borodavko jatkoi.

Borodavkoa aiemmin Neprjajevan painoa on julkisesti kommentoinut myös Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe, joka piti sen pudottamista tärkeänä ennen hiihtokautta 2020–2021.

Nyt Neprjajeva on vastannut häntä koskeviin painonpudotuskommentteihin ensimmäistä kertaa julkisesti venäläiselle uutistoimistolle Tassille.

Maailmancupin voittanut tähtihiihtäjä ei ole varsinaisesti mielissään valmentajiensa puheista.

– Tuollaiset sanat satuttavat ketä tahansa tyttöä. Minä ymmärrän kyllä, kuinka paljon minulla pitää olla painoa, että saavutan maksimipotentiaalini. En näe minussa itsessäni mitään vikaa. Minä olen, kuka olen, Neprjajeva sanoi.

Neprjajeva huomauttaa, että on voittanut tällä kaudella useita kilpailijoita, jotka ovat häntä hoikempia. Maailmancupin lisäksi hän juhli voittoa myös Tour de Skillä. Pekingin olympialaisissa hän nappasi yhden henkilökohtaisen hopeamitalin yhdistelmäkisasta sekä kultaa ja pronssia viesteissä.

– Tietenkin aina on pyrkimys olla parempi, kauniimpia ja hoikempi – huolimatta siitä, miten paljon painaa tai näyttää. Täydellisyydelle ei ole rajaa. Mutta kokonaisuudessaan katsottuna, minussa ei mielestäni ole mitään vikaa. (Paino) on vain asia, jonka kanssa jokainen joutuu työskentelemään.

Dagbladetin syksyllä haastattelema Veronika Stepanova huomautti tällaisen puheenaiheen olevan jokaisen urheilijan yksityisasia.

– Käyn nämä keskustelut, muun muassa painoa koskevat, mieluummin minun ja valmentajani välisenä – ilman, että siitä keskustellaan julkisesti mediassa, Stepanova linjasi.

Venäläishiihtäjien kausi loppui tänä vuonna ennenaikaisesti, kun maata edustavat urheilijat suljettiin lähes kaikesta kansainvälisestä urheilusta Venäjän sotavoimien hyökättyä Ukrainaan.

Lue myös:

    Uusimmat