Mainos

Järjestä sinisen viileät juhlat keskitalven iloksi

Kun joulujuhlakausi on taakse jäänyttä elämää eikä kevätkään ole vielä käsillä, on hyvä aika järjestää juhlat kavereille talviteemalla. Hauska ja helppo teema sopii hyvin helmikuun paukkupakkasiin, ja ideoita voi toteuttaa myös laskiaisriehan jälkijuhliin.

Kun suunnittelet juhlia talviteemalla, pidä ajatuksesi viileinä. Teemaväreiksi sopivat valkoisen ja sinisen eri sävyt.

Kiinnitä huomiota kotisi sisääntuloon, sillä sen ystäväsi näkevät ensimmäisenä. Ylimääräiset hatut ja takit tulisi laittaa kaappeihin piiloon. Jos asunnossasi on vähän kaappitilaa, järjestä ylimääräinen kenkämatto ja teline takeille makuuhuoneeseesi.

Koristele koti kylmäksi

Tarjoilupöydän voi koristella valkoisella tai vaalealla pöytäliinalla, ja päälle laittaa erilaisia sinisen sävyisiä liinoja.

Asettele esimerkiksi kenkälaatikoita pöytäliinan alle, jotta saat tarjoilupöytään ulottuvuutta ja korkeutta. Pöydän keskelle, laatikoiden päälle voi asetella jääveistosta kuvaavan esineen. Siinä voi käyttää mielikuvitusta. Voit käyttää mitä tahansa talviaiheista lasi- tai kristallikoristetta. Valkoiset styroksipallot tai pumpulipallot kuvastavat helposti lumipalloja.

Myös talviaiheisia joulukoristeita voi ottaa uudelleen käyttöön. Esimerkiksi lumiukot ja valkoiset valot kelpaavat hyvin. Joulukuusen hopean väriset koristepallot toimivat koristeina tarjoilupöydässä.

Jos haluat mennä koristelussa pidemmälle, voit asetella tilaan oikeita talvivarusteita. Sukset, pulkka, tai luistimet huoneen nurkassa tuovat juhlaan hauskan lisän.

Leikeltyjä lumihiutaleita on helppo tehdä, ja ne näyttävät kauniilta ikkunoissa.

Tarjoilut teeman mukaisesti

Käytä ruokalistaa ideoidessasi sydämellisiä ja lämpimiä ideoita. Vaikka tarjoaisit vain pikkunaposteltavaa, on tärkeä pitää mielessä pakkaspäiviin sopivan lohturuoan merkitys. Naposteltavat voivat olla lämpimiä pikkupiirakoita, lämmintä juustoa (kuten brie) ja keksejä, tai vaikkapa erilaisia versioita fonduesta.

Voit käyttää mitä tahansa tasoa baaripöydäksi. Valitse yksilöity juoma jota tarjoilet, sillä se minimoi kuluja. Lämpimäksi juomaksi sopii esimerkiksi kaakao kermavaahdon kanssa. Jos taas haluat noudattaa väriteemaa, voit järjestää vieraillesi sinisen juoman.

Sinisiä kuplia -juomaan tulee noin 6 cl kuohuviiniä tai samppanjaa ja 6 cl sinistä hypnoottista likööriä. Sen voi koristella mustikoilla.

Voit koristella kertakäyttömukeja teeman mukaisesti, ja yksilöidä mukit vieraiden nimillä. Sininen tai vaalea lahjapaperinauha kiedottuna viinilasin jalkaan on helppo tehdä, ja näyttää kauniilta.

Vaaleat vaahtokarkit tai siniseksi koristellut muffinssit sopivat talviteemapäivän jälkiruoiksi.

Musiikiksi voi valita vaikkapa Vivaldin Neljä vuodenaikaa -konserton Talvi-teoksen.

Lapsenmielisyys virkistää aikuistakin

Muista erilaiset seuraleikit tunnelman keventämiseksi. Jos kaikki vieraasi eivät tunne toisiaan, on hyvä järjestää edes yksi tutustumisleikki. Toisaalta teemajuhliin sopii myös ulkoilu. Illan voi aloittaa pulkkamäessä, hiihtämällä tai luistelemalla.

Jos mielit tehdä perinteisiä kutsukortteja tai vaikkapa online-kutsun, käytä niissä yksinkertaisuutta yhdistettynä teemaväreihin.

Pyydä vieraita pukeutumaan viileisiin, kevyisiin väreihin, tai jos haluat mennä vielä enemmän teeman mukaan, luistelu- tai hiihtoasuihin.

Kuten lapset, myös aikuiset ilahtuvat pienistä juhlamuistoista. Hanki pipareita tai namusia, joita vieraasi voivat ottaa mukaan lähtiessään pois.

Lähteet: www.fun-theme-party-ideas.com, www.styleathome.com, http://answers.yahoo.com

MTV3/Siiri L'Ecuyer

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.