Mainos

Jari Vilén nousemassa OECD:n huippuvirkaan?

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén kiistää tiedon nousemisestaan OECD:n apulaispääsihteeriksi. Hänen mukaansa järjestössä on rekrytointikielto.

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja, rovaniemeläinen kokoomuksen kansanedustaja Jari Vilén on MTV:n uutisten tietojen mukaan nousemassa Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n apulaispääsihteeriksi.

Vilén kiistää tiedon nousemisestaan OECD:n apulaispääsihteeriksi. Hänen mukaansa virkaan ei valita ketään, koska järjestössä on rekrytointikielto.

Tiettävästi Vilénin nimitys on sinettiä vaille valmis ja lähiviikkojen asia. Hallitus on ajanut Viléniä paikalle kaikessa hiljaisuudessa julkisuudelta piilossa, Vilénin suostumuksella.

Kovimman lobbaustyön on tehnyt hallituksessa OECD-asioista vastaava ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki. Vilenin mahdollisuuksia parantaa hänen asemansa edellisen hallituksen ulkomaankauppaministerinä. Vilénillä on paikalle myös nykyisen pääsihteerin Angel Gurrian, Mexicon entisen valtiovarainministerin tuki.

Nimitystä pidetään Suomen kannalta merkittävänä, sillä OECD:n sihteeristössä työskentelee yli 2000 henkilöä. Apulaispääsihteereitä järjestöllä on neljä. Järjestön tämän vuoden budjetti on 336 miljoonaa euroa. Järjestössä on tällä hetkellä 30 jäsenmaata.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD tekee erilaisia tutkimuksia ja maaraportteja. Pariisissa päämajaansa pitävän järjestön tavoitteisiin muun muassa kestävän taloudellisen kasvun ja työllisyyden edistäminen ja hyvinvoinnin lisääminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.