Mainos

Jari muutti Ivaloon eikä kadu: 10 astetta pakkasta ja yli 30 senttiä lunta! – Lapissa eletään jo täyttä talvea kun harmaassa etelässä tihuuttaa vettä

3:58
Jari Tulenheimo on kuvannut tänä talvena Pohjois-Suomen lumisia maisemia.

Etelä-Suomi sai maistiaisen lumisesta talvesta aiemmin tällä viikolla, mutta lauha sää sulatti lumipeitteen nopeasti. Sen sijaan Pohjois-Suomessa lunta on maassa jopa 35 senttiä. Ivalolainen Jari Tulenheimo on päässyt ensimmäistä kertaa nauttimaan pohjoisen talvesta. 

Etelässä sää pysyy läpi viikonlopun märkänä ja leutona. Forecan mukaan etelässä ja idässä on pilvistä. Päivälämpötila on etelärannikolla noin viiden lämpöasteen tietämillä. Maan keskiosassa lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin, ja Pohjanmaalla on pakkasta. 

Lapissa pakkasta on jo tuntuvasti, ja päivälämpötilat vaihtelevat 10 ja 20 pakkasasteen välillä. 

Muutto Ivaloon kannatti

Jari Tulenheimo muutti pääkaupunkiseudulta pohjoiseen pari kuukautta sitten. Tulenheimo asuu nyt Inarin Ivalossa, jossa oli lauantaiaamuna yli kymmenen astetta pakkasta ja runsaasti lunta.

Tulenheimon mukaan hän on sopeutunut pohjoisen lumisiin maisemiin erittäin hyvin. 

– Kaikki luontopuitteet ja ulkoilumahdollisuudet ovat aika kohdillaan.

Tulenheimo sanoo, että valo on vähissä, kun päivän pituus on lyhentynyt, mutta lumi ei ole alkanut ainakaan vielä kyllästyttää. 

Inari on tällä hetkellä Suomen lumisin paikka 35 sentin lumipeitteellään.

Lunta on Forecan mukaan maassa noin 2–35 senttiä paikkakunnasta riippuen.  Vähiten lunta on Lappeenrannan ja Mikkelin tasolla. Sen sijaan jo Pohjois-Savossa lunta on parhaimmillaan noin 20 senttiä. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja