Mainos

Japanissa raskaana olevat naiset pakenevat säteilyn pelossa

Raskaana olevat naiset pakenevat ydinvoimala Fukushiman lähistöltä etelään, kertoo the Japan Times -verkkolehti. Tulevat äidit pelkäävät ydinvoimalan säteilyn vaikutuksia syntyviin lapsiin.

Fukushima sijaitsee Tokohun alueella, jolta naiset ovat paenneet etelään Kansain alueen sairaaloihin.Myös Tokiosta on lähtenyt raskaana olevia Kansaihin, muun muassa Osakan-kaupunkiin.

Lehden mukaan Kansain on siirtynyt odottavien äitien lisäksi myös muita Itä-Japanissa asuvia ihmisiä, jotka pelkäävät saavansa säteilyä hanavedestä tai ilmasta.

Osakan viranomaiset kertovat, että 11.3 sattuneen järistyksen ja tsunamin jälkeen lähes 150 naista on tullut pohjoisilta alueilta Osakan sairaalaan synnyttämään. Yksin Tokiosta Osakaan on saapunut 58 synnyttäjää.

Viranomaiset suosittelivat viime viikolla, että pienet lapset eivät joisi Tokion hanavettä, koska radioaktiivisen jodin määrä ylittää pienille lapsille turvalliset määrät. Viranomaiset kuitenkin peruivat suosituksen loppuviikosta, kun jodin määrä hanavedessä putosi.

Viranomaisten mukaan säteilymäärät Fukushimassa tai Tokiossa eivät ole vaarallisia ihmisten terveydelle, mutta sekä hallitus että media lähettävät ristiriitaisia viestejä.

– Hallitus ja media kertovat ihmisille, että säteilymäärät eivät ole vaarallisia, mutta varoittavat kuitenkin samaan aikaan mahdollisista haittavaikutuksista, kirjoittaa lehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.