Mainos

Greenpeace: Fukushiman evakuointia laajennettava

Ympäristöjärjestö Greenpeace kehottaa Japanin hallitusta laajentamaan Fukushiman ydinvoimalan ympäristön evakuointialuetta.

Järjestö sanoo havainneensa nykyisen evakuointialueen ulkopuolella niin korkeita säteilytasoja, että ihmiset pitäisi niiden vuoksi siirtää pois.

Noin 40 kilometrin päässä voimalasta on järjestön mukaan mitattu annosnopeuksia, jotka ovat jopa 10 mikrosievertiä tunnissa. Normaali taustasäteily Japanissa on alle 0,1 mikrosievertiä.

Japani on evakuoinut asukkaat 20 kilometrin säteellä Fukushimasta, ja 20-30 kilometrin päässä asuvia on kehotettu poistumaan alueelta vapaaehtoisesti.

Tuoreimmat tiedot Fukushimasta kertovat, että yhdestä reaktorista on valunut voimakkaasti radioaktiivista vettä. Voimalaa operoivan yhtiön mukaan kakkosreaktorin yhteydessä olevasta maanalaisesta tunnelista löytyi vettä, jonkan annosnopeus oli yli 1000 millisievertiä tunnissa. Yksi millisievert on 1000 mikrosievertiä.

Tepco-yhtiö vakuutti, ettei tunneli johda mereen, mutta siitä ei ollut varmuutta, voiko radioaktiivista vettä tihkua maaperään.

Tepco on pyytänyt Ranskasta apua Fukushiman ydinvoimalanonnettomuuden torjuntatöihin.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.