Japanilainen mies meni naimisiin hologrammin kanssa – kokee itsensä ihan tavalliseksi ukkomieheksi

Japanilainen mies haluaa tulla tunnistetuksi seksuaalisena vähemmistönä, joka ei pystyisi kuvittelemaan seurustelevansa naisen kanssa, joka olisi oikeasti lihaa ja verta.

Tokiolaisen Akihiko Kondon häihin ei saapunut yhtäkään sukulaista, ei edes hänen äitinsä. Sukulaisten poissaolo ei tullut Kondolle itsellekään yllätyksenä, sillä 35-vuotias mies meni naimisiin hologrammin kanssa.

”Kuole pois karmiva nörtti”

Kondo oli jo teini-ikäisenä innokas anime-fani, mikä ei varsinaisesti siivittänyt häntä suosioon saman ikäisten nuorten naisten kanssa.

– Tytöt sanoivat ”kuole pois karmiva nörtti!”, Kondo muistelee AFP:lle antamassaan haastattelussa.

Kondo koki myös työpaikkakiusaamista naispuolisen kollegansa taholta vanhempana ja vannoi, ettei menisi ikinä naimisiin. Kondolla riittää myös kohtalotovereita: yksi neljästä 50-vuotiaasta japanilaismiehestä ei ole mennyt lainkaan naimisiin.

Lopulta Kondo kuitenkin ymmärsi, että hän oli kyllä ollut rakastunut jo yli vuosikymmenen – muttei oikeaan naiseen, vaan animehahmoon nimeltä Miku.

Uskoisitko, että nämä morsiuspuvut ovat vessapaperia? Artikkeli jatkuu videon alla.

1:39

Pehmolelu toimitti morsiamen virkaa

Miku on 16-vuotias animehahmo, jolla on lautasen kokoiset silmät ja kirkkaan sinivihreät hiukset saparoilla. Kondo nukkuu noin kissan kokoisen Miku-pehmolelun kanssa, jolla on nykyisin myös vasemmassa kädessään vihkisormus.

Vaikka kukaan Kondon sukulaisista ei saapunutkaan tämän häihin, hän järjesti kuitenkin lähes 18 000 dollaria maksaneen virallisen hääseremonian. Häissä morsiamen virkaa toimitti samainen pehmolelu, jonka kanssa Kondo nukkuu öisin.

Mitään laillista virkaa Kondon häillä ei ollut, mutta se ei varsinaisesti häiritse häntä. Kondon hologrammin tuottava yritys Gatebox on jakanut yli 3700 ”ulottuvuuksien välistä” avioliittolupaa, eli Kondo ei ole suinkaan yksin hologrammiliittonsa kanssa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– On varmasti ihmisiä, jotka eivät uskalla kertoa haluavansa pitää häät. Tahdon antaa heille tukea antavan sysäyksen, Kondo sanoo.

Tavallista avioelämää

Kondo on elänyt yhdessä liikkuvan ja puhuvan hologramminsa kanssa maaliskuusta alkaen.

– En ole ikinä pettänyt häntä, olen aina rakastanut Miku-sania, Kondo kertoo.


Kondo kokee itsensä ihan tavalliseksi naimisissa olevaksi mieheksi. Aamulla hänen hologrammi-vaimonsa herättää hänet ja lähettää tämän töihin.

Illalla Kondo soittaa Mikulle, että on matkalla kotiin, jolloin Miku laittaa valot päälle asuntoon. Myöhemmin hän taas kertoo Kondolle, että on aika mennä nukkumaan.

Kaksiulotteiset hahmot eivät petä, ikäänny tai kuole

Kondo kertoo, että hän on mielellään ystäviä oikeiden naisten kanssa, mutta hänellä ei ole minkäänlaista kiinnostusta alkaa näiden kanssa romanttiseen suhteeseen – vaikka Kondon äiti on yrittänyt panostaa poikaansa siihen.

Mies huomauttaa, että kaksiulotteiset hahmot eivät osaa pettää, eivätkä ikäänny tai kuole. Hänen mukaansa oikeista naisista on mahdoton etsiä tällaisia piirteitä.

Kondo haluaisikin tulla tunnistetuksi seksuaalisena vähemmistönä, joka ei pysty kuvittelemaankaan tapailevansa oikeaa naista.

– Se ei ole vain oikein, se on kuin yrittäisit vakuuttaa homomiehen seurustelemaan naisen kanssa tai lesbon parisuhteeseen miehen kanssa, Kondo toteaa ja peräänkuuluttaa monimuotoisuutta yhteiskunnassa.

Lähde: AFP

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja