Mainos

Jäätteenmäki: Lipponen ohjasi Sonera-keskustelun sivuraiteelle

Lauantaiseura-ohjelmassa esiintyneen Anneli Jäätteenmäen mielestä pääministeri Lipponen ohjasi eduskunnan Soneran-keskustelun väärille urille, jotta keskusteluissa ei puitaisi valtion omistajapolitiikkaa yhtiössä.

Keskustan Anneli Jäätteenmäki arvosteli pääministeriä eduskunnan Sonera-keskustelun viemisestä sivuraiteelle.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki sanoo olevansa varma, että pääministeri Paavo Lipponen oli kirjoittanut valmiiksi syytöksensä keskustan käsienpesusta ja populismista eduskunnan keskustellessa Sonera-tiedonannosta.

-Hän oli päättänyt etukäteen, että hän tämän käsienpesulitanian lukee, olisin minä sanonut mitä tahansa, Jäätteenmäki sanoi TV1:n Lauantaiseurassa.

Hän sanoi huomanneensa, että Lipponen vilkaisi lausuntonsa lomassa paperiin. Lipponen toimi Jäätteenmäen mielestä erittäin taitavasti, ohjatessaan keskustelun sivuraiteelle, pois kysymyksestä miksi valtion omistajaohjaus petti Sonerassa.

-Hän onnistui siinä täydellisesti, sekä eduskunnassa että mediassa, totesi Jäätteenmäki.

Sanailu eduskunnassa ei Jäätteenmäen mielestä silti merkitse, etteikö yhteistyö Lipposen kanssa toimisi. Hän sanoi tulevansa Lipposen kanssa hyvin toimeen.

Jäätteenmäki panttaa aikeitaan

Jäätteenmäki ei vielä kertonut, aikooko hän haastaa Lipposen Helsingin vaalipiirissä vai pysyä Pohjanmaalla. Hän sanoi kertovansa aikeensa parin viikon sisällä. Sitä vastoin Jäätteenmäki pahoitteli sitä, että keskustan Olli Rehn päätti olla asettumatta ehdolle eduskuntaan, vaan keskittyy puolustamaan ystäväänsä Alpo Rusia.

-Minusta hän olisi voinut asettua ehdolle ja puolustaa myös ystäväänsä, keskustan puheenjohtaja huomautti.

Professori Rusiin kohdistuvista vakoiluepäilyistä Jäätteenmäki sanoi kuulleensa elokuussa. Hän ei halunnut nähdä mitään ongelmaa siinä, että tieto tuli hänelle vasta viikkoja sen jälkeen, kun hänet oli valittu puheenjohtajaksi, vaikka asia oli Esko Ahon ja puoluesihteeri Eero Lankian tiedossa jo keväällä.

-Minusta on parempi, etten ole asiaa tiennytkään, koska en ole voinut asiaan vaikuttaa, sanoi Jäätteenmäki.

Enestamin oudot puheet

Jäätteenmäki kummasteli puolustusministeri Jan-Erik Enestamin lausuntoa, jonka mukaan Suomi on menossa vääjäämättä kohti Nato-jäsenyyttä, ellei päätetä olla liittymättä.

-En näe, että Suomella on mitään turvallisuusuhkia. En allekirjoita puolustusministerin sanomaa, Jäätteenmäki totesi.

Jäätteenmäen mukaan tilannetta pitää nyt vain seurata. Jos Natojäsenyyttä pidetään perusteltuna, on siitä päätettävä kansanäänestyksellä, hän totesi. Tämän linjan keskusta määritteli kesäkuun puoluekokouksessa.

-Nato on muuttumassa, mutta emme tiedä minkälaiseksi se muuttuu, Jäätteenmäki sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.