Mainos

Jäätteenmäki: Hemilä vähättelee BSE-tautia

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki syyttää maatalousministeri Kalevi Hemilää hullun lehmän taudin vähättelystä.

Jäätteenmäki moittii Hemilää BSE-taudin vähättelyn lisäksi Hemilän tapaa kauhistella teuraseläinten BSE-testauksen kustannuksia. Jäätteenmäki vaatii, että BSE-testaukset on tehtävä myös Suomessa kattavasti ja luotettavasti. Ruoan laadusta ja turvallisuudesta ei hänen mukaansa saa missään tapauksessa tinkiä.

-Eurooppalaisten kuluttajien voimakkaat reaktiot BSE-taudin jatkuvaan leviämiseen ovat ymmärrettäviä. Uusia tapauksia löytyy Keski-Euroopassa päivittäin. Sitä mukaan karisee myös maatalousviranomaisten luotettavuus, Jäätteenmäki huomautti. Hän vaati Suomen viranomaisia pitämään huolta siitä, että kuluttajat voivat luottaa ruoan puhtauteen. Se on ehdottomasti myös suomalaisen maatalouden ja elintarviketeollisuuden etujen mukaista.

Jäätteenmäen mielestä testaamisen kustannuksia on verrattava niihin vahinkoihin ja seuraamuksiin, joita mahdolliset tautitapaukset aiheuttaisivat. Hän piti lisäksi selvänä, että kustannukset katetaan verovaroista.

Jäätteenmäki huomautti, että pohjoismaiset maatalousministerit ovat hyväksyneet kannanoton, jossa korostetaan kuluttajien luottamuksen säilyttämistä elintarvikeviranomaisiin elintarviketurvallisuuden takaajina ja elintarvikkeiden valmistajiin vastuullisina toimijoina.

-Tämän pohjoismaisen mallin mukaan myös mahdolliset kriisitilanteet pitää käsitellä täysin avoimesti. Tiedon saanti ja mahdollisuus vaikuttaa tarvittaviin elintarviketurvallisuutta lisääviin toimenpiteisiin vähentävät epävarmuutta, Jäätteenmäki korosti.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.