Mainos

Jäätteenmäki halutaan ulos puoluejohdosta

Yli puolet keskustan piirijärjestöjen puheenjohtajista pitää selvänä, ettei Anneli Jäätteenmäki voi jatkaa puolueen puheenjohtajana. Nelosen Uutiset kysyi asiaa eilen ja tänään, ja tavoitti yhtä lukuunottamatta kaikki 21 piirijohtajaa.

Heistä 12 torjui selvästi ajatuksen. Neljän mielestä periaatteessa Jäätteenmäki voisi jatkaa, mutta vain puoluekokouksen päätöksellä. Vain kaksi piirijohtajaa piti ylimääräistä puoluekokousta tarpeettomana ja oli valmis lykkäämään puheenjohtajaratkaisun ensi kesän sääntömääräiseen puoluekokoukseen.

Pääministerin paikalta kesäkuussa eroamaan joutunut Jäätteenmäki ilmoitti pian sen jälkeen, että hän luopuu myös keskustan puheenjohtajan tehtävästä. Tämän jälkeen keskustan puoluehallitus päätti kutsua ylimääräisen puoluekokouksen koolle syksyllä. Jäätteenmäen kesäkuinen ilmoitus ei kuitenkaan lopettanut pohdiskeluja siitä, voisiko hän kuitenkin jatkaa edelleen puoluejohdossa.

Jäätteenmäkeä ei haluta myöskään varapuheenjohtajan paikalle. Tätä mieltä oli yksitoista eli yli puolet piirijohtajista. Kuuden mielestä sellainen ratkaisu käy, jos puoluekokous niin päättää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.