Mainos

Itävalta-työryhmä Suomeen ylihuomenna?

Presidentti Martti Ahtisaaren esikunnasta ei vahvisteta itävaltalaislehdissä tänään kerrottua tietoa, jonka mukaan kolmen hengen Itävalta-työryhmä kokoontuisi ensimmäisen kerran ylihuomenna Helsingissä.

Itävallan uutistoimiston Apan uutisen mukaan Ahtisaari on kutsunut työryhmän muut jäsenet Espanjan entisen ulkoministerin Marcelino Orejan sekä saksalaisen ihmisoikeusjuristin Jochen Froweinin Helsinkiin keskustelemaan työryhmän työstä ja aikataulusta.
-Emme voi sitä vahvistaa. Se on yksi mahdollisuus. He ovat käyneet keskusteluja paikasta ja ajasta, mutta me emme vahvista sitä, onko siinä lopputulosta ja mihin on päädytty, Ahtisaaren avustaja Minna Järvenpää sanoi. Järvenpään mukaan Ahtisaari ei halua kertoa työryhmän kaavailuista julkisuuteen mitään, ennen kuin on jotakin konkreettista raportoitavaa.

Työryhmän on määrä selvittää Itävallan ihmisoikeustilannetta ja vähemmistöjen kohtelua sekä analysoida äärioikeistolaisen vapauspuolueen luonnetta. Työryhmän raportin pohjalta EU-maat harkitsevat aikanaan uudelleen Itävallan vastaisia pakotteita.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.