Mainos

Itävallan insesti-isän ystävä avautui lehdelle

Paul H, 69-vuotias eläkeläinen Münchenistä, on kauhun lamauttama. Syytä onkin, sillä muutama päivä sitten paljastui, että Paulin hyvä ystävä Josef Fritzl oli pitänyt tytärtään liki neljännesvuosisadan vankina kellarissaan ja tehnyt tälle seitsemän lasta.

- Kun ajattelen asiaa, alan voida pahoin, Paul sanoo saksalaisen Bild-lehden haastattelussa keskiviikkona.

Paul ja Josef tapasivat itävaltalaisella leirintäalueella jo vuonna 1973. Vuosien mittaan miehet kyläilivät toistensa luona useasti. Josef asui Paulin luona käydessään Oktoberfest-olutjuhlilla ja Paul vieraili ainakin kolme kertaa Josefin luona Amstettenissä, viimeisen kerran vuonna 2005.

Paulin mukaan perheen kolme adoptoitua lasta - jotka itse asiassa olivat Josefin ja hänen tyttärensä lapsia - vaikuttivat pelkäävän ottoisäänsä. Paul myöntää huomanneensa, että lapsia oli ankarasti kielletty menemästä kellariin. Hän ei kuitenkaan yhdistänyt asiaa mihinkään.

Paul kuvailee haastattelussa Josefia taitavaksi ammattimieheksi, joka rakenteli ja korjaili kotonaan usein. Talo oli Paulin mukaan "huippukunnossa, muun muassa valkoista marmoria oli käytetty todella paljon".

Kaksikko teki yhdessä myös kaksi matkaa Thaimaahan, Pattayalle. Josefin vaimo ei ollut mukana matkoilla, sillä hänen piti jäädä kotiin hoitamaan lapsia.

Paulin mukaan Josef käyttäytyi matkoilla moitteettomasti.

- Hän meni aina aikaisin nukkumaan, eikä lähtenyt koskaan baariin. Kerran hän kyllä antoi nuoren tytön hieroa itseään ja piti siitä todella paljon, Paul muisteli.

Kalastuskerhon arvostettu jäsen

Paikallisen psykiatrisen sairaalan johtaja Berthold Kepplinger kertoi lehdistölle, että Fritzlin tytär, vaimo ja kaikki kuusi lasta tapasivat toisensa sunnuntaina.

- Oli hämmästyttävää kuinka luonnollisesti kaikki tapahtui: miten isoäiti ja äiti kohtasivat, Kepplinger sanoi yleisradioyhtiö BBC:n verkkosivuilla.

Kepplingerin mukaan tytär oli kertonut karmaisevista kokemuksistaan paljon, mutta yksityiskohtia ei tulla paljastamaan julkisuudessa.

BBC:n mukaan Fritzlin naapurit ovat edelleen täysin järkyttyneitä miehen salatusta elämästä. Naapurit kuvasivat miestä "mukavaksi ja avuliaaksi sekä todelliseksi lasten ystäväksi". Fritzl oli myös paikallisen kalastuskerhon arvostettu jäsen.

Kynttiläkulkue halki kaupungin

Amstettenin pikkukaupungissa sadat ihmiset ottivat keskiviikkona osaa kynttiläkulkueeseen, jolla haluttiin osoittaa solidaarisuutta vankina pidettyä tytärtä ja tämän lapsia kohtaan.

- Me haluamme osoittaa, ettei Amstetten ole mikään rikollisten kaupunki, perusteli kaupungin pormestari.

Itävallan liittokansleri Alfred Gusenbauer oli keskiviikkona huolissaan tapauksen vaikutuksesta maan imagoon.

- En voi hyväksyä sitä, että tästä tapauksesta käytetään termejä "Itävallan tapaus" tai "Amstettenin tapaus". Ei sellaisia ole. Tämä on yksittäinen tapaus, perusteli Gusenbauer.

Gusenbauerin mukaan Itävalta aikoo järjestää imagokampanjan maan tahriintuneen imagon kohentamiseksi.

- Yksi mies ei saa pitää koko maata panttivankinaan, Gusenbauer sanoi.

Josef Fritzl, 73, piti tytärtään 24 vuotta vankina talonsa alle rakentamissaan kellarihuoneissa. Vankeutensa aikana tytär synnytti isälleen seitsemän lasta, joista yksi kuoli heti synnytyksen jälkeen. Fritzl adoptoi kolme lapsista, mutta muut kolme viruivat kellarissa yhdessä äitinsä kanssa.

Tapaus paljastui kun vanhin kellarissa vankina olleista tytöistä joutui sairaalaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.