Christian Eriksenin kohtalo sai Italian jalkapallopomon reagoimaan – "Toivomme, ettei näin käy enää koskaan"

6:06
Tanskan jalkapalloliitto antoi sunnuntaina päivitystä Christian Eriksenin terveydentilaan.

Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina kertoo haluavansa kouluttaa ensiaputaitoja kaikille maan jalkapalloilijoille Christian Eriksenin kaltaisten sairaustapausten varalta.

Christian Eriksenin äkillinen tuupertuminen ja sydänpysähdys on järkyttänyt koko jalkapalloilevaa maailmaa. Ottelun ensiapuhenkilökunnan nopeaa ja erinomaista toimintaa on syystäkin ylistetty.

Italian jalkapalloliiton puheenjohtaja Gabriele Gravina kehui myös Tanskan kapteeni Simon Kjärin toimintaa tilanteessa. Pelottava tapaus on saanut Italian jalkapalloliiton toimimaan. Se aikoo tarjota jalkapalloilijoille ensiapukursseja.

– Hänen (Eriksenin) sydämensä pysähtyi hetkeksi, ja niin myös meidän muiden. Yksi mahdollinen tapa edistää turvallisuutta on luoda kursseja niin ammattilaispelaajille kuin amatööreillekin. Otamme käyttöön ensiapukurssit, Gravina kertoo Italian jalkapalloliiton sivuilla.

– Toivomme, ettei näin käy enää koskaan, mutta vastaisuuden varalta meidän on oltava valmiita. Aloitamme ohjelman jo hyvin pian.

Gravinan mukaan ensimmäisenä Italian jalkapalloliiton järjestämille ensiapukursseille osallistuvat Italian EM-joukkueen pelaajat.

– Meidän täytyy kouluttaa yksilöitä antamaan ensiapua hädän sattuessa. Teemme niin maajoukkueelle tulevina päivinä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja